Nyd en dag på Kegnæs

Måske går turen til Als og Sønderborg her i sommerferien? Der er masser at se på i selve Sønderborg med museet på Sønderborg Slot og Historiecenter Dybbøl Banke som to seværdigheder, man absolut ikke må gå glip af ved et besøg i byen.

Men du kan også vælge at bruge en af dine feriedage uden for byen – og her kan vi blandt mange andre gode udflugtsmål anbefale en tur til halvøen Kegnæs, der ligger syd for Als. Der er flot udsigt til Kegnæs fra stranden ved Sønderborg, og selve turen derudover kan du gøre med bil eller i bus. Det er en tur på omkring 20 kilometer.

På vejen passerer du Høruphav, der med sin lystbådehavn og det flotte Hotel Baltic er et fint sted at gøre holdt og spise frokost.

Hvis du drejer til højre ved landsbyen Lebøl, kommer du forbi den flotte Vibæk Vandmølle, der er smukt restaureret og fungerer som et lille museum.

Velkommen tilbage i tiden

Du kan også vælge den lige vej til Kegnæs. I Skovby drejer du så mod højre og kommer over Drejet, som en naturlig landtange, der forbinder Als med Kegnæs. Og når du er på halvøen, vil du føle, at du næsten er kommet tilbage til en anden tid, da alt gik lidt langsommere, og der var liv på landet. Overalt på halvøen ligger smukke gamle huse, og ved stranden ud mod Flensborg Fjord ligger en campingplads og et stort sommerhusområde.

Tag dit badetøj med og slå dig ned ved stranden. Her kan du dase – og bruge tiden til at tænke over, hvordan du måske vil lave lidt om i dit hjem, når du kommer tilbage fra ferien. Du kan for eksempel indrette et værelse med smukker rammer og plakater fra https://dearsam.dk/, og måske bliver du inspireret af den smukke natur, du befinder dig i, til at vælge plakater med motiver fra naturen.

Kegnæs er først og fremmest et sted, man skal besøge, hvis man er glad for naturen og kan lide at nyde smukke udsigter, som der er nok af – både mod Tyskland over fjorden, og mod nord mod Høruphav og Sønderborg. Vandet mellem Als og Kegnæs kaldes ‘Lillehavet’ og er et populært sted for lystfiskere, hvis du har den interesse.

Kegnæs har flere gange gennem historien været oversvømmet i forbindelse med vinterstorme. Der tales stadig om stormfloden i 1872, da Kegnæs blev oversvømmet, så halvøen i realiteten blev omdannet til tre små øer. Du kan se en søjle på halvøen, der markerer vandstanden dengang.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

wildfire