Besøg Sønderborg Slot, og mærk historiens sus

Planlægger du en visit forbi Sønderborg som turist, så skal du ikke snyde dig selv for at besøge Sønderborg Slot. Stedet emmer nemlig af historie.

Godt placeret på Als

Kommer du til området med båd, så ligger Sønderborg Slot attraktivt ved indsejlingen til byen. Er du kørende, er det også let at komme til attraktionen. Indhent eventuelt et tilbud fra en lokal taxa, eller anden erhvervsdrivende. Mange virksomheder i Sønderborg benytter sig nemlig af de glimrende services for bilindretning fra Work System, og det vil du lægge mærke til, hvis du tager en tur med en taxa ud til slottet.

Storslået arkitektur

Slottet fremstår storslående, og særligt bemærkelsesværdig er den hele 34 meter lange riddersal. Hele anlægget er kæmpestort, og du kan snildt bruge en hel eftermiddag på at gå på opdagelse. Så tag gerne en madpakke med, hvis hele familien skal med på turen.

Kongelig fortid

Sønderborg Slot har en glorværdig fortid bag sig. Det husede således Hans den Yngre, mens Christian 2. benyttede det som fængsel for dem, som var så uheldige at træde ved siden af loven.

Alt dette kan du blive meget klogere på, ved at besøge slottets museum. Det har åbent hele året, så altså ikke kun om sommeren, og i de andre store ferieperioder. Det er en klar fordel for dig som turist, da der dermed altid er god mulighed for at komme til og mærke historiens sus.

Der er jævnligt tematiske udstillinger at fordybe sig i, og derfor rig mulighed for at blive klogere på slottet og nærområdet. Mange vælger dog primært blot at gå rundt på opdagelse på dette storslåede danske slot. Så hvis du har planer om at tilbringe én eller flere dage som turist i Sønderborg, så er dette et sted du ikke bør springe over.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

wildfire