Uddannelse i Sønderborg

Er du ung, er der masser af muligheder for at tage en uddannelse i Sønderborg – både på højeste akademiske niveau og på det praktiske niveau. Og der er alle muligheder for de forberedende uddannelser, der som oftest er en forudsætning for, at man kan komme i gang med en videregående uddannelse eller erhvervsuddannelse.

Der er ni uddannelsesinstitutioner inden for ungdomsuddannelser i Sønderborg, og kommunen har derudover også en række tilbud inden job og uddannelse, som man kan søge rådgivning inden for.

To gymnasier

Sønderborg har desuden to gymnasier. Den ældste er Sønderborg Statsskole, som er opført i den tyske tid inden 1920, hvor den var kejserlig-kongelig realskole. I dag er Sønderborg Statsskole suppleret med Sønderborg Amtsgymnasium, og begge leverer kandidater til det næste trin i uddannelsesforløbet, når de unge skal videre på en ungdomsuddannelse eller universitet.

Videregående uddannelser

Sønderborg har en afdeling af Syddansk Universitet (SDU), der er erhvervsskoler og en afdeling af Erhvervsakademi Sydvest, som har hovedafdeling i Esbjerg.

På SDU i Sønderborg finder man også mange udenlandske studerende, som benytter sig af de tilbud om udveksling af studenter mellem landene, som blandt andet EU tilbyder. Så at tage en uddannelse i Sønderborg er en god måde også at udvide sin internationale horisont på.

Leave a Reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*

wildfire