1. april 2011

VIND BILLETTER TIL COOL FINSK VERDENSMUSIK

vind_billetter_piirpauke-promo2010-2.jpg
Piirpauke spiller finsk musik med multikulturel lyd.

Finske Piirpauke røg sidste år til tops på den europæiske World Music Chart med cd'en "Koli". På torsdag kl. 20 kan man opleve det forfriskende orkester på Sønderborghus. Det sker som led i FolkBaltica-festivalen, der i år har "Kulturhovedstæder i Østersø-området" som tema.

Den finske by Turku er i år Europæisk Kulturhovedstad. Derfor var det oplagt for FolkBaltica-festivalen at invitere finske Piirpauke. FolkBaltica-festivalen har nemlig "Kulturhovedstæder i Østersø-området" som tema, og det skyldes, at Sønderborg med Sønderjylland/Schleswig søger om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

I den anledning uddeler 2017 Sekretariatet i samarbejde med FolkBaltica 40 gratis billetter til Piirpauke-koncerten på torsdag kl. 20 på Sønderborghus.

Det sker efter først-til-mølle-princippet, og hver deltager kan få to billetter på én af følgende to måder:

1) Tryk "Synes godt om" og del historien fra vores Facebook-sider: www.facebook.com/Sonderborg2017 eller Facebook-gruppen Creative Young 2017

2) Send os en e-mail på 2017@sonderborg.dk, skriv "Piirpauke" i emnefeltet og fortæl kort, hvorfor du vil med.
 
Piirpauke blev faktisk dannet helt tilbage i 1974 af saxofonisten Sakari Kukko, og gruppen overrumplede publikum i Europa. Nu er Kukko vendt tilbage til sine rødder, hvor både den finske folkemusik og landets verdensberømte klassiske komponist Sibelius får en helt speciel multikulturel sound - noget lyder som tropisk samba - andet som nordiske skove.

Multikulti over grænser

Foruden Kukko (saxofon, fløjter og piano) består orkesteret af veteranen Ismaila Sane (percussion), men ellers er der sket fornyelse med en række topjazz-musikere: Eerik Siikasaari (double bass) og Rami Eskelinen (trommer) samt rockguitaristen Jukka Orma.

Cross over-musikken og den mulitkulturelle stil passer perfekt ind i det tema, Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig bygger sin ansøgning til Europæisk Kulturhovedstad på: "Kultur over grænser"

Hør musikken her: http://www.myspace.com/piirpauke/music