11. februar 2011

VILD GADEMODE I TURKU: UDSTILLING VARMER OP TIL FOLK BALTICA

Som optakt til festivalen Folk Baltica i april gæster den finske fotoudstilling "Turku Looks" Aabenraa, Sønderborg og Flensborg.

Udstillingen "Turku Looks" blev i dag åbnet i Sønderjyllandshallen i Aabenraa af formanden for kultur- og fritidsudvalget i Aabenraa Kommune, Povl Kylling Petersen. Her kan den ses indtil 24. februar.

I anledning af Sønderborg med Sønderjylland-Schleswigs kandidatur til Europæisk Kulturhovedstad i 2017 er temaet for årets Folk Baltica den 6. til den 10. april Kulturhovedstæder i østersøområdet.

 Vild_gademode.jpg
Audrey Hepburn er stadig stilikon.

Den finske by Turku er Europæisk Kulturhovedstad i år, og udstillingen viser en side af Turku, der nok vil forbavse mange. I Turkus gadebillede ser man nemlig mange mennesker, der klæder sig ekstremt stilskabende. De kombinerer nyt og gammelt, købt og hjemmelavet, eget og lånt på overraskende måder. Normalt vil man forbinde finsk påklædning med enkelhed og velvære, men Turku Looks protagonister lader sig inspirere af filmstjerner som Audrey Hepburn og af reklamer. De eksperimenterer med udtrykkene på en skæv og humoristisk måde. Dette er indfanget til udstillingen af fotografen og freelancejournalisten Liisa Jokinen.

Udstillingen er udlånt af Stiftelsen Turku 2011 i samarbejde med Finland-instituttet i Berlin. Den kan ses i Alsion i Sønderborg fra den 25. februar til den 8. marts og på Dansk Centralbibliotek i Flensborg fra 9. til 29. marts.