29. april 2011

VENSTRE INVITERER TIL KONFERENCE: ER DU KLAR TIL KULTURHOVEDSTAD?

Alle er velkomne til Venstres konference om kulturhovedstadsprojektet Sønderborg med Sønderjylland/Schleswig på Kunstmuseet i Tønder mandag aften og på Sønderborg Slot mandag den 23. maj. Inden længe skal Sønderborg med hele Sønderjylland og Sydslesvig i ryggen være klar med ansøgningen om at blive Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Konkurrencen bliver hård. Derfor indbyder Venstres politiske ordfører, Ellen Trane Nørby, og Venstres Europaudvalg i Sønderjylland til to åbne konferencer, hvor forskellige personer vil give deres bud på, hvordan vi i grænseregionen skaber den mest attraktive kulturhovedstad.

Det foregår først i Tønder 2. maj kl. 19-21.30 i Kunstmuseet. Her er oplægsholderne og paneldeltagerne Tønders borgmester Laurids Rudebeck; Karsten Eskildsen fra Institut for Miljø og Erhvervsøkonomi på Syddansk Universitet; Stephan Kleinschmidt, formand for kultur- og erhvervsudvalget i Sønderborg, og Ellen Trane Nørby, der foruden posten som Venstres politiske ordfører også er medlem af Folketingets kulturudvalg. Efter indlæg fra paneldeltagerne vil der være mulighed for spørgsmål og debat mellem deltagere og panel.

I Sønderborg 23. maj:
Konferencen holdes igen på Sønderborg Slot mandag den 23. maj kl. 19-21.30, og her er oplægsholderne de samme, bortset fra at borgmesteren i Tønder udskiftes med Flensborgs overborgmester, Simon Faber.

Alle er velkomne, uanset om man er medlem af Venstre eller ej.

- Vi håber, at så mange som muligt vil engagere sig og deltage i debatten, så vi sikrer en stor og bred opbakning til kulturhovedstadsprojektet, udtaler Venstre.