5. marts 2013

Film_Christian_Biernath-Wpping_350.jpg

 

Universitetsstuderende vinder pris i USA
for film om Alsion

Biler, bygninger og mennesker ligner små legetøjsfigurer i Christian Biernath-Wüppings film om Alsion – og det faldt i god jord hos juryen i Maine Media’s Photo and Video Contest.

Christian Biernath-Wüpping, der har fremstillet filmen, kommer fra Kiel, men læser på Syddansk Universitet på Alsion i Sønderborg – nu på fjerde semester. Han søgte om og fik støtte hos Sønderborg Kommune til rekvisitter til sit filmprojekt, som siden er brugt i forbindelse med bl.a. ansøgningen til Europæisk Kulturhovedstad. Christian er inviteret til overrækkelse af prisen i Maine i USA i juni, men det kniber med økonomi til flybilletten, så han er på jagt efter en sponsor. Selve prisen er 1500 dollars til deltagelse i et udviklingsseminar.

Til filmen er anvendt en teknik, hvor man filmer livet i fugleperspektiv. Christian Biernath-Wüpping har mødt velvilje fra blandt andre Sønderborg Kaserne og Alsion for at kunne filme fra de høje tage dér, mens biler og lystsejlere krydser broen på hver deres måde, mens biler og fodgængere myldrer ind på Alsion, og mens tog ankommer og tømmes for passagerer. Filmen er derefter klippet til og afspillet i et hurtigt tempo, som – sammen med musikken – skaber en let, humoristisk og glad stemning.

- Det var en sjov og spændende opgave, og de, jeg hidtil har vist filmen til, har været begejstrede. Derfor tænkte jeg, at jeg ville prøve at deltage i konkurrencer med den og opdagede den amerikanske Maine Media Contest, som beskrev en kategori, hvor jeg tænkte, at den kunne have en chance. Men jeg blev alligevel meget overrasket og glad, da jeg så pludselig fik en mail om, at jeg havde vundet kategorien ”Spirit of Place” og således tilsyneladende har formidlet øjeblikket, ånden og stedet på en god måde – og endda til international forståelse, siger Christian.

Christian fik sin pris i sidste uge, netop som flere hundrede tyske studenter gæstede Alsion for at overveje, om de vil studere på SDU i Sønderborg efter sommerferien. Han siger i den forbindelse:

- Set med tyske øje er det meget attraktivt at læse her i området. Det forstår jeg godt og det glæder mig, for jeg har i dén grad oplevet, at byen støtter op om universitetet og os som studerende, når vi henvender os med gode ideer, vi gerne vil have hjælp til at realisere, siger Christian, som også har løst nogle opgaver for IværksætterFabrikken.

Se filmen HER

Link til Maine Media Contest HER