7. marts 2013

Active_400.jpg

 

Unge kan blive sundere og få netværk
på ny digital platform

Hvordan får jeg kontakt med andre unge, som har de samme interesser?
Hvordan får jeg bedre sundhedvaner?
Hvordan skal jeg tackle eksamensangst?

Mange spørgsmål, som man ofte har kørende i hovedet som ung, kan man nu finde et svar på lige ved hånden. Mobiltelefoner og er internettet er nemlig de nye midler i den digitale platform Active, der lanceres som led i projekt ”UngeLiv” for eleverne på ungdomsuddannelserne og ledige unge i Sønderborg Kommune.

- Vi har for mange unge, der bevæger sig for lidt, og som ville have glæde af at spise sundere. Det skal vi ha' pillet ved for de unges skyld, og når vi så er på den medieplatform, de bruger i hverdagen, så er det stærkt, at vi giver dem en hel stribe af sundhedsfremmende tilbud, så de hver især kan skrue en pakke sammen med lige præcis de elementer, de har lyst til og brug for. Jeg håber og tror, at vore unge vil tage godt imod ”Active”, siger formand for Sønderborg Kommune sundhedsudvalg, Jesper Rosanes.

I projektet UngeLiv, som blev søsat sidste år, er en række initiativer i gang. For eksempel har 89 gennemført rygestop-forløb, 2000 har mødt "sundhedsguruen" Chris MacDonald, unge har udarbejdet plakater imod druk, og der arbejdes på at installere redskaber på skolerne, som inspirerer til bevægelse. Projektet fortsætter til efteråret 2014, og et afgørende nyt tiltag er sundhedsplatformen ”Active”.

- Platformen kan bruges på smartphone eller computer. Man kommer nemt i gang ved at oprette sig på hjemmesiden og få tilsendt app’en eller ved at scanne QR-koden. De unge har selv været med til at beslutte, hvordan platformen skal være, og hvordan den skal lanceres på skolerne.  Der er rig mulighed for at beskæftige sig med netop de emner, man er motiveret for at gøre noget ved. Portalen præsenterer mange forskellige sundhedsområder som for eksempel rygning, kost, motion og ikke mindst muligheden for at finde fællesskaber på baggrund af interesser. Der er også en nyhedsfunktion, hvor tilbud på blandt andet kultur- og fritidsområdet løbende dukker op, fortæller sundhedskonsulent Annette From, Sønderborg Kommune.

Platformen er etableret som et inkluderende tilbud med plads til alle. Man kan være med så meget eller så lidt, man ønsker,  og man kan være så åben eller i så lille en gruppe, som man har lyst til. Lærerne på de otte skoler, der er med, får også tilbud om at deltage – men på en anden platform, hvor de ikke kan blande sig med eleverne.

 

FAKTA

Netværkets deltagere er VUC Sønderjylland, Alssundgymnasiet Sønderborg, Sønderborg Statsskole, Business College Syd, EUC Syd, Sønderborg Produktionshøjskole, Den Sønderjyske Sygeplejeskole, Gråsten Landbrugsskole, Center for Undervisningsmidler og alle kommunens forvaltninger.