9. marts 2012

Svensk ekspert giver inspiration til vækst med kunst og kultur i erhvervslivet

Hvad har kunst og kultur at gøre med bundlinje? Det kan sagtens komme til at tælle på plussiden. Det giver den svenske ekspert Pia Areblad eksempler på i Sønderborg på torsdag.

Kulturhovedstadssekretariatet og Sønderborg får i næste uge besøg af svenske Pia Areblad, som er strategi- og udviklingsdirektør i Tillt, Gøteborg. Hun er kendt og anerkendt i Europa for sin store praktiske viden om, hvordan erhvervslivet gør klogt i at integrere kunst og kultur for at sikre bæredygtig udvikling og bedre bundlinjer.

Den syddanske satsning Europæisk Kulturhovedstad 2017 handler om udvikling, og den tager udgangpunkt i, at kunst og kultur skaber vækst og arbejdspladser. For at blive klogere på hvordan, er Pia Areblad inviteret til at arbejde med 2017-teamet, som er i gang med at skrive den endelige ansøgning til finalen. Dysten, der står mellem Sønderborg og Aarhus, afgøres 24. august i år.

Svensk_Ekspert_pia_areblad_web.jpg

I den forbindelse har Pia Areblad sagt ja til også at mødes med interesserede erhvervsfolk i Sønderborg, der gerne vil vide mere om kunst og kultur som vækstskaber og høre om nogle konkrete eksempler.

- Det handler om at dreje perspektivet lidt. Tage den skæve vinkel, se tingene på en ny måde. Det skaber kreativitet og resultater, forklarede Pia Areblad for nylig på en konference i København, der var arrangeret af blandt andre Center for Kultur- og Opevelsesøkonomi.

Foredraget er kl. 16.30-18 i Den Røde Mødeboks. Det er på engelsk, og det er gratis.

Tilmelding senest onsdag 14. mart til: gbjo@sonderborg.dk