1. juni 2011

STOR MULTIKULTURFEST OG OPTOG VED BYFESTEN

Byfesten i Sønderborg bliver torsdag ekstra farverig med multikulturfest og flere hundrede nydanskere fra over 20 lande i optog gennem byen med Fagenes Fest og folkedansere. Dermed tager Sønderborg endnu et skridt i retning af at fremme sit internationale potentiale - i tråd med Kulturhovedstadens motto: Kultur over grænser.
 
Tanzania, Tyskland og Tunesien, Kina, Congo og Ghana og mange flere lande vil være repræsenteret i et optog, der torsdag den 2. juni kl. 13-14.30 bevæger sig igennem Sønderborgs gader med Sønderborg Garden i front.

Det skyldes et nyt samarbejde mellem Byfesten og Dansk Flygtningehjælps Frivilliggruppe i Sønderborg. Som led i byfesten holdes Fagenes Fest på Ringriderpladsen, og i den forbindelse blev der planlagt et optog, som byfesten også inviterede flygtningehjælpen med i. Frivilliggruppen holder nemlig en stor multikulturfest om eftermiddagen og aftenen i Byfestens store dansetelt.

Multikulturfesten er en optakt til Verdens Internationale Flygtningedag mandag den 20. juni, som flygtningehjælpens frivilliggruppe denne dag markerer på Rådhustorvet i Sønderborg. Her er alle velkomne - ligesom til Multikulturfesten ved Byfesten, der åbnes kl. 14.30 af formanden for Sønderborgs kultur- og erhvervsudvalg, Stephan Kleinschmidt.

Mangfoldighed er en styrke

Det multikulturelle indslag ved Byfesten glæder formanden, der selv kommer fra det tyske mindretal. Han er idémanden bag Sønderborgs bestræbelser på at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017 i et grænseoverskridende kandidatur med Sønderjylland og Schleswig, hvor det netop er et led i strategien at slå på den kulturelle mangfoldighed som en styrke for byen og området. Derfor lanceres Multikulturfesten også under kulturhovedstadens logo.

Efter velkomsten tager Mulitikulturfesten hul opå et omfattende program med underholdning fra forskellige kulturer og sangkonkurrence med kaffebord kl. 15-16. Kl. 18 holdes finale i sangkonkurrencen til ære for verdens millioner af flygtninge, og kl. 18.15-19 kan alle spise orientalsk middag til livemusik, hvorefter Den Palæstinensiske Folkedansegruppe fra Berlin spiller indtil kl. 22.

- Multikulturfesten skal åbne for nye og inspirerende måder at leve sammen på, siger frivilliggruppens formand, Aase Bonde:

- Tilsammen har vi en mangfoldighed af kulturværdier, som vi kan til at opbygge en ny og fælles fremtid og berige vores samfund.