6. juni 2012

Aase_Nyegaard_concrete5.jpg

Borgmester Aase Nyegaard siger tak til erhvervslivet.

Støtte fra erhvervslivet når 2 mio. kr.

18 virksomheder i Sønderborg Kommune har tilsammen investeret 1 mio. kr. i Sønderborgs ansøgning om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og det får nu Danfoss til at supplere med yderligere 1 mio. kr., således at den samlede private investering i selve ansøgnings-arbejdet er på to mio. kr.
- I januar stillede vi i udsigt, at vi ville matche investeringerne, som kulturhovedstadsprojektet får hjem fra det øvrige erhvervsliv i Sønderborg-området i forholdet 1:1, dog maksimalt 1 mio. kr., og det glæder mig, at vi nu beviser, at erhvervslivet ikke kun kan se fordelene ved kandidaturen men også vil investere i, at det skal lykkes, siger Peter M. Clausen, formand for Bitten og Mads Clausens Fond. De private investorer i kulturhovedstadsprojektet er inviteret til en orientering om det videre arbejde på fredag den 8. juni i 2017-Cafeen på gågaden i Sønderborg.

- Kommunen vil gerne kvittere og sige tak for det gode samarbejde, der er skabt omkring ansøgningen. For én af juryens forudsætninger for at kunne pege på Sønderborg den 24. august var netop, at erhvervslivet økonomisk ville involvere sig, fortæller borgmester Aase Nyegaard og tilføjer:
- Nu har erhvervslivet i vores kommune bevist, at projektet kan gennemføres i et partnerskab. Det aftvinger respekt.

De 19 erhvervs-investorer bag ansøgningen er: Bitten og Mads Clausens Fond, Hotel Scandic, Hotel Benniksgaard, Hotel Garni, Hotel Comwell, Hotel Nørherredhus, Nordals Idrætscenter, TAKS turistaktørerne, Servodan, Sydbank, Broager Sparekasse, Telebilling, Soya Concepts, LM Signs, Casanta, SportMaster, Syddesign, Produktionshøjskolen og Borne A/S – VW Sønderborg.