21. maj 2012

2017_tradition_-_Tnderfestival_-_torvet_-_H.C._Gabelgaard_JV_-_gratis.jpg

Foto fra Tønder-festivalen venligst udlånt til S2017 af H.C. Gabelgaard, JydskeVestkysten

Sønderjysk fodslaw om Europæisk Kulturhovedstad

De fire sønderjyske borgmestre står skulder ved skulder i arbejdet for at gøre Sønderborg til europæisk kulturhovedstad i 2017. Og borgmestrene står ikke kun parat med moralsk opbakning. De er indstillet på, at alle kommunerne også forpligter sig økonomisk.

På et møde på Tønder Rådhus forleden har borgmestrene Aase Nyegaard, Sønderborg, Tove Larsen, Aabenraa, Jens Chr. Gjesing, Haderslev, og Laurids Rudebeck, Tønder, givet hinanden håndslag på at gøre kulturhovedstadsprojektet til et fælles sønderjysk anliggende.
 - Vi er enige om, at et positivt resultat af Sønderborgs kandidatur ikke alene vil være til gavn for Sønderborg by og Sønderborg Kommune, men for hele regionen. Derfor skal vi lægge kræfterne sammen og i fællesskab arbejde for at få kulturhovedstaden til vores del af landet, siger borgmester Laurids Rudebeck.

Inden for den aller nærmeste fremtid skal byråd og kommunalbestyrelser i de sønderjyske kommuner tage stilling til deres økonomiske engagement i kulturhovedstadsprojektet, og borgmestrene vil nu gå tilbage til deres respektive baglande og anbefale, at kommunerne også forpligter sig til at være med økonomisk.

Borgmestrene er enige om, at kulturhovedstadsprojektet handler om samarbejde på tværs af kulturelle, sociale og politiske skel og ikke mindst på tværs af kommunegrænser. De er også enige om, at Kulturhovedstad 2017 kan være en løftestang for udvikling af nye projekter og initiativer, som kan tiltrække turister, skabe nye arbejdspladser samt tiltrække og fastholde borgere til gavn for hele regionen.

I kampen om at blive Europæisk Kulturhovedstad 2017 er Sønderborg i konkurrence mod Aarhus. Afgørelsen falder den 24. august, når en international jury træder sammen for at træffe endelig beslutning om Sønderborg eller Aarhus.