28. august 2012

Logo__Snderborg_Kommune.jpg

 

Sønderborg fastholder 6 mio. kr. til S2017-strategien i 2013

Selv om Sønderborg ikke opnåede titlen som Europæisk Kulturhovedstad i 2017, holder byrådet fast i strategien om at investere i kultur som løftestang for vækst, udvikling og flere arbejdspladser. Målet er fortsat at skabe Europas førende grænseoverskridende kulturregion i Sønderjylland.

Derfor bliver der afsat seks mio. kr. næste år til kultursatsningen S2017. Sådan var budgettet før juryens beslutning i fredags, og sådan er budgettet også efter afgørelsen. Det bebuder et enigt byråd efter et to dages seminar om kommunens budget.

Med byrådets enighed om denne del af budgettet, går Sønderborg forrest i arbejdet med at realisere så meget af kulturhovedstadsprogrammet som muligt. Byrådet vil inden årsskiftet drøfte, hvilke projekter, der søges gennemført de nærmeste år – og vil i øvrigt invitere parterne i satsningen til et møde om det fortsatte kultursamarbejde.

 

Bred enighed

Et enigt byråd vil sikre, at de omfattende private investeringer på havnen i Sønderborg bliver suppleret med kommunens byggeri af et multikulturhus.

Et enigt byråd er også klar til at afsætte en ny pulje til energi-renoveringer af kommunens bygninger, som de seneste tre år er energirenoveret for 86 mio. kr. som et bidrag til at blive CO2 neutral i 2029. En del af pengene vil blive brugt til solceller.

Byrådet afsætter desuden en anlægsudviklingspulje til at styrke erhvervs- og turismeindsatsen på Nordals.