30. marts 2011

SLESVIG-HOLSTEN-POLITIKERE GÅR DYBERE IND I KULTURHOVEDSTADEN

sch.H_politikere_gr_dybere_ind_i_Anke_RED_KOMP_Europa-udvalg_fra_Kiel_paa_Alsion_30_3_2011_005.jpg
Anke Spoorendonk, til højre, og Birte Pauls på vej ud fra mødet i Den Røde Boks på Alsion.
sch_h_politikere_gr_dybere_ind_i_stephan_RED_KOMP_Europa-udvalg_fra_Kiel_paa_Alsion_30_3_2011_001.jpg

Europaudvalget fra den slesvig-holstenske landdag i Kiel var onsdag i Sønderborg, hvor det hørte mere om kulturhovedstaden i 2017. Nu vil det for alvor gå ind i arbejdet.

For tre år siden var Europaudvalget fra Kiel til et møde på Sønderborg Slot, hvor formanden for Sønderborgs kulturudvalg, Stephan Kleinschmidt, fremlagde den friske idé om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017 i samarbejde med den grænseoverskridende region.

I dag, onsdag, erklærede Europaudvalgets medlemmer sig klar til at gå ind og tale om konkrete planer for kulturhovedstaden. Det skete på et møde i uddannelses- og kulturcentret Alsion i Sønderborg.
I mellemtiden har landdagens politikere for længst besluttet at bakke projektet op.

- I maj skal vi drøfte en kulturudviklingsplan for Slesvig-Holsten, og så synes jeg, vi skal inddrage kulturhovedstaden - også for at være med til at skabe begejstring, sagde Anke Spoorendonk, SSW-medlem i udvalget.

CDU-medlem Wilfried Wengler mente, at kulturhovedstaden ikke kan vente på en kulturudviklingsplan, men må behandles særskilt.

Den vil dog naturligvis også skulle passes ind i en kommende kulturudviklingsplan.

Én samlet plan over grænsen

Dette klinger fint i ørerne på Stephan Kleinschmidt, der ved samme møde fremlagde arbejdet i det nystiftede Vækstcentret, som han er projektleder for. Vækstcentret er et interregprojekt, som skal styrke Syddanmarks og det nordlige Tysklands samlede position gennem mere samarbejde.

- Det vil jo være fornemt, hvis vi får kulturudviklingsplaner på begge sider af grænsen, og især hvis de bliver så afstemte, at de kan ses som en samlet plan, sagde Stephan Kleinschmidt.