22. juni 2012

Scenen_er_din_Snderborghus_tamil_C5_0339.jpg

 

Skoler sendte S2017 ud over scenekanten

Sønderborghus boblede af sang og musik, da skoler fra hele kommunen indtog scenen i dag. Havnbjerg Skole var bedst til at sætte ord på Sønderborgs vision om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017 og sikrede sig dermed sejren.

 - Det er fedt at bo i Sønderborg. Provincial is cool.

Med disse tanker nedfældet i digte, tilsat musik, overbeviste musikglade elever fra Havnbjerg Skole i dag juryen om, at de bedst havde forstået at formidle konkurrencens 2017-tema på en kunstnerisk måde. Juryen, der bestod af to medarbejdere fra 2017-sekretariatet, Tamim Shakeel og Juliane Salten, var begejstrede og kunne på vegne af arrangørerne overrække præmien, en gavecheck på 500 kr. til klassekassen i 5. og 6. årgang på Havnbjerg Skole. Desuden var der diplom og 2017-badges og klistermærker til alle.

”Grib Scenen” er et arrangement, som gennemføres hvert år med University College Syddanmark, KulturFokus, Sønderborg Musikråd og Sønderborg Kommune som arrangører.

I år var det elever fra seks skoler, der deltog, og de kunne glæde sig over veloplagte Martin&Ketil, der selv underholdt og kædede de forskellige numre sammen, ligesom der var musikalsk underholdning ved duoen Oviya og Elakiya, som fremførte hinduistisk kulturdans. Pigerne er til daglig elever på Privatskolen Als. Også elever fra slagtøjsskolen Schreiber i Flensborg og Aabenraa Musikskole underholdt.

- Jeg synes i al beskedenhed, at ”Grib Scenen” er et utrolig godt, interkulturelt arrangement, og de meldinger, vi får fra de deltagende skolers lærere er meget positive. Oplevelsen giver både lærere og elever et løft. Så jeg kan undre mig over, at der ikke er flere skoler, der melder sig – men forhåbentlig udvikler det sig de kommende år, siger kulturkonsulent Dennis Lykke, Sønderborg Kommune.

 

Scenen_er_din_Snderborghus_piger_0114.jpg

 

Scenen_er_din_Snderborghus_Ketil_C5_0208.jpg

Scenen_er_din_Snderborghus_hjkant_Martin_og_Ketil_0157.jpg

Martin og Ketil styrede slagets gang
Foto: Kim Toft Jørgensen,
se flere foto på vores Facebook-side HER