25. september 2012

Aarhus_Your-rainbow-panorama_1_380.jpg

Aarhus' profil med Eliassons kunstværk Your Rainbow Panorama på taget af ARoS Aarhus Kunstmuseum i front og i baggrunden rådhuset fra begyndelsen af 1940'erne med det karakteristiske tårn, der er tegnet af Arne Jacobsen og Erik Møller.

 

Samarbejdsaftale med Aarhus2017 på vej

Allerede inden 2017-afgørelsen den 24. august havde Sønderborgs borgmester, Aase Nyegaard, og Aarhus-rådmanden for kultur, Marc Perera Christensen, aftalt, at uanset hvem der vandt, ville de to byer etablere et strategisk samarbejde om nogle af de kulturprojekter, der er skitseret i ansøgningerne.

Nu har direktør Kirsten Jørgensen, Aarhus, sammen med to kulturmedarbejdere fra Aarhus Kommune, været i Sønderborg, hvor de mødtes med kommunaldirektør Søren Bonde og 2017-projektleder Else Christensen Redzepovic på Alsion for at drøfte de første skridt på vej mod en aftale. Her blev det besluttet, at der skal udarbejdes et politisk strategisk samarbejdspapir, som skal godkendes af begge kommuner, hvorefter samarbejdet skal udmøntes i konkrete samarbejdsprojekter frem mod 2017.

Aarhus udtrykte speciel interesse for det kapacitetsopbyggende kompetenceudviklingsprojekt BRANDI og erhvervsplatformen The HUB, hvor kunstnere bidrager til kreative processer i erhvervslivet, men flere andre projekter og samarbejdsmuligheder er i spil.