16. juni 2012

Tamim_overrkker_C5_stor_20120615-IMG_8141-Patricio_Soto1.jpg

 

Så nåede Tamim med S2017-ansøgningen i mål

Tamim Shakeels livrem er blevet løsere, men ellers var der nærmest ikke noget at mærke på ham, da han efter 188 km tværs gennem landet fredag afleverede Sønderborg2017's ansøgning til Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Kort før middag overrakte han ansøgning til Kulturstyrelsen, og det sidste stykke vej fra Hovedbanegården havde han følgeskab af sine sønner Ershad på 11 år og Matin på 8 år. De var sammen med medlemmer af S2017-teamet ankommet aftenen før til Glostrup, hvor Tamim tilbragte sidste nat inden målet.

Også elever fra Produktionshøjskolen med deres underviser Brian O'Driscoll har fulgt Tamim på vej og har været med til at dokumentere turen sammen med Juliane Salten, studentermedhjælper på S2017-teamet, og Bo Bach Jensen, der var med som frivillig i S2017-følgebilen.

Alle har ydet en fremragende indsats, sagde lederen af S2017, Else Christensen Redzepovic, der var med til at løbe det sidste stykke frem til Kulturstyrelsen sammen med idémanden bag hele projektet, Stephan Kleinschmidt, der er formand for kultur- og erhvervsudvalget i Sønderborg, og som med baggrund i det tyske mindretal i Sønderborg er stærkt engageret i det grænseoverskridende samarbejde.

Tamim og hans følge, der også inkluderer løbere, der har fulgt ham en stor del af vejen, erklærer, at de er helt klar til at tage turen til Cypern, hvis og når Sønderborg2017 bliver udnævnt til Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

Ansøgningen fra Sønderborg2017, der består af to trykte magasiner - selve ansøgningen og det foreslåede program til 2017 og optaktsårene - kan læses som pdf fra dette website, og de enkelte programpunkter, der allerede er beskrevet i ansøgningen, og flere, som er under udarbejdelse, vil blive lagt direkte her på siden.

Afgørelsens dag nærmer sig

S2017-temaet venter nu på afgørelsens dag, som ligger lidt mere end to måneder fremme - 24. august. Det bliver dog ikke nogen daseferie, da der stadig arbejdes på at udvikle projekterne, ligesom juryens besøg i Sønderborg torsdag 23. august skal tilrettelægges. Det er dog den 24. august, som lyser mest op i kalenderen. Til denne dag skal S2017-teamet samle et hold på højst ti personer, som skal give en halv times præsentation af ansøgningen foran juryen i Kulturstyrelsen. Derefter vil holdet blive krydsforhørt i halvanden time af samme jury, der består af seks danske kultureksperter og syv, der er udpeget af EU-institutionerne.

Det er fire af juryens 13 medlemmer, der aflægger besøg i Sønderborg. De skal dagen før besøge Aarhus, der er Sønderborgs modkandidat. Den 24. august skal Aarhus ligeledes fremlægge sin ansøgning i Kulturstyrelsen, og samme eftermiddag vil juryen udpege den by, den anbefaler til Danmarks europæiske kulturhovedstad 2017.

 

Tamim_ankomst_C5_20120615-IMG_8089-Patricio_Soto1.jpg

Tamims sidste skridt i mål, og S2017-teamet står klar.
Foto: Patricio Soto

 

Tamim_hele_holdet_C5_20120615-IMG_8208-Patricio_Soto1.jpg

S2017-teamet foran Kulturstyrelsen efter afleveringen af
ansøgningen. I front Tamim Shakeels
to drenge Ershad og Matin.
Foto: Patricio Soto

Tamim_brian_C5_bbj_1.jpg

Brian O'Driscoll, der underviser på Produktionshøjskolen
i Sønderborg løb med en stor del af turen og var samtidig
med til at dokumentere den. Han havde
taget nogle af sine elever med som hjælpere.
Foto: Bo Bach Jensen

 

tamim_bil__C5_bbj_2.jpg

Følgebilen var med til at gøre opmærksom på sagen
Foto: Bo Bach Jensen

 

tam-smil_C5_bbj.jpg

Tamim havde højt humør og råstyrke hele vejen.
Foto: Bo Bach Jensen