7. marts 2012

Så er The Movement of Doing Something About It sluppet løs

Det er de unge, der får det til at rykke, og i The Movement of Doing Something About It er de med til at skabe en fremtid for Sønderborg, grænseområdet og for provinsbyer i hele Europa. Website for The Movement er åbnet.

The Movement of Doing Something About It er nu sluppet løs. Det blev fejret i de studerendes bar under Syddansk Universitet i Alsion i Sønderborg. En flok studerende – først og fremmest internationale – deltog i frigivelsen sammen med folk fra Sønderborg2017 Sekretariatet, der har sat bevægelsen i gang.

Sønderborg2017 arbejder på at vinde titlen Europæisk Kulturhovedstad 2017  sammen med grænselandet. Den 24. august i år vil en international jury afgøre, om det bliver os eller Aarhus, den eneste anden kandidat i Danmark. At være kulturhovedstad handler om at skabe en fremtid for området med masser af kreativ energi, og bevægelsen skal være stedet, hvor unge samles og gør noget ved det.

PROVINCIAL IS COOL!

Sønderborg2017 har et motto, som blandt andet  bruges på T-shirts og badges: "Provincial is cool". Det er en lodret påstand, som nok provokerer mange til at sige: Så vis os det!

Provincial_is_cool_-_ny.JPG

I The Movement viser de unge, at der sker cool ting – også udenfor storbyerne. Og synes de, at provinsen faktisk er for lam,  er de også velkomne til at sige det og ikke mindst til at sætte cool ting i gang med hjælp fra Sønderborg2017.
I visionen for Europæisk Kulturhovedstad arbejder Sønderborg og grænseområdet nemlig med at skabe en "Countryside Metropolis" som et attraktivt alternativ til storbyerne. Det er et område, hvor man kan nyde godt af  landlige kvaliteter som natur og stærke fællesskaber, og hvor man samtidig finder masser af kreativ energi og har kulturtilbud i verdensklasse indenfor rækkevidde.

Movement_aabning3_web460px.jpg

Det er de unge, der får det til at rykke, og i The Movement er de med til at skabe en fremtid for Sønderborg, grænseområdet og for provinsbyer i hele Europa, hvor det er en udfodring, at storbyerne i stigende grad suger befolkningerne til sig og dræner de landlige områder for især yngre kræfter.

UNGE SKABER INDHOLDET

The Movement of Doing Something About It har taget form som en internetside, der også fungerer som underside til det officielle Sønderborg2017-site. Den findes på www.themovementofdoingsomethingaboutit.eu, og den har sin egen integrerede facebookside.

Begge steder er det først og fremmest de unge selv, der skaber indholdet - video, foto og tekst.
Via sitet kan de tilmelde sig The Movement og blive indkaldt til idémøder. Tovholder er Patricio Soto fra Sønderborg2017, som gerne hjælper med at udvikle ideerne. Han har også selv en bunke af ideer, som man kan arbejde med på. Skoler og lignende, som arbejder med medieprojekter eller relevante emner såsom street art, kulturel identitet, demokrati og globalisering, er også meget velkomne til at kontakte Patricio på tlf. +45 6061 7038, e-mail: paso@sonderborg.dk

Denne tekst kan frit gengives, foto kan rekvireres hos Sønderborg2017 tlf. 2790 5377