24. september 2012

Szene_Bunte_Whne.jpg

I år er det 22. gang, ungdomsteaterfestivalen Szene Bunte Wähne finder sted.

 

S2017 er efterspurgt i ind- og udland

Nok blev det blev Aarhus, der løb af med titlen Europæisk Kulturhovedstad 2017, men der er stadig stor interesse i både Danmark og Europa for at høre om Sønderborg med Sønderjylland Schleswigs S2017-kulturstrategier og visionen Countryside Metropolis, der handler om at løfte et område med kultur, selv om det ikke er en storby.

 Lederen af S2017, Else Christensen Redzepovic, har netop deltaget i et seminar i den østrigske by Horn i forbindelse med den traditionsrige ungdomsteaterfestival Scene Bunte Wähne. Her har hun holdt oplæg om S2017-visionerne som led i en diskussion om Europas chancer og udfordringer også i forbindelse med lokal kulturudvikling. Her holdt også lederen af Europa-Kommissionens kulturprogram, Ann Branch, et oplæg om kommissionens visioner, ambitioner og opgaver.

 Og Else Christensen Redzepovic har i sin kalender flere aftaler i ind- og udland, hvor hun skal fortælle om Sønderborgs kulturstrategi. Blandt dem er en konference i november, som holdes af kulturnetværket A Soul for Europe i Berlin, hvor hun også i dette efterår deltager i en konference om udvikling med kultur, der er arrangeret af AEBR, foreningen for grænseregioner i Europa.

Den portugisiske by Guimaraes har et arrangement om mindre byer, som Else Christensen Redzepovic bidrager til, ligesom hun er inviteret ind til uformelle drøftelser om Europæisk Kulturhovedstad i Direktoratet for Kultur og Uddannelse i Bruxelles.

I Danmark har der foreløbig været efterspørgsel efter indlæg om S2017-visionen ved Vibes-festivalen i København, til årsmødet for museumschefer i Danmark og ved en konference arrangeret af Region Syddanmark.

- Det bekræfter os i, at vi har fat i problemstilling ved vidtstrakte dimensioner, og at vi er på sporet af en model, som kan bruges mange steder, siger Else Christensen Redzepovic, som dermed bestyrkes i sin tro på, at Syddanmark og grænseregionen nu har mulighed for at få næsten ligeså meget ud af satsningen, som hvis kulturhovedstadstitlen var kommet i hus:

- Det handler blot om at spille kortene rigtigt, siger hun.