11. februar 2011

RENÉ DIF OG CAMILLA AF ROSENBORG VIL HØRE OM KULTURHOVEDSTADEN

Alle er velkomne til filmpremiere, når Aqua-medlemmet René Dif tirsdag kommer til Sønderborg sammen med Camilla af Rosenborg for at åbne kampagnen Dansk Børnekræft Uge 2011 i Sønderborg. De to kändisser benytter lejligheden til at høre om kulturhovedstaden.

René Dif var sidste år i Sønderborg på sin ugelange vandretur rundt i Danmark til fordel for kræftramte børn, hvor han indsamlede 400.000 kr. Den 12. august kommer han sammen med bandet Aqua for at give koncert på friluftsscenen Mølleparken i Sønderborg. Men også på tirsdag står der Sønderborg i René Difs kalender.

Tirsdag er International Børnekræft Dag, og René kommer til byen for at åbne en kampagne til fordel for patientforeningen Familier Med Kræftramte Børn.

Rene_Dif1.jpg

Camilla af Rosenborg har i forvejen særdeles godt kendskab til Sønderborg, mens René Dif fra Aqua efterhånden kommer her jævnligt.

camilla_af_Rosenborg.jpg

Som det første åbnes kampagnen kl. 15.30 af borgmester Aase Nyegaard i Sønderborg Teater, hvor alle er velkomne til at høre om kampagnens program og være med til premieren på dokumentarfilmen "Stort Hjerte - Stort Ego", der er lavet på baggrund af Renés gåtur sidste år.

Schleswig-Holstein-Sonderborg-Glücksburg

Med på turen er Camilla af Rosenborg, som kender Sønderborg særdeles godt. Den fødte komtesse er nemlig gift med Mikael Rosanes, der er bror til Jesper Rosanes - den tidligere direktør på Comwell-hotellet og nuværende byrådsmedlem. Camilla og Mikael har i mange år været faste premieregæster ved Leif Maiboms Sønderborg-revy i teatret ved hotellet, og ét af parrets fire børn er født på Sønderborg Sygehus.

Faktisk har Camilla selv sine rødder her i området. Hun er er nemlig af den glückburgske slægt, der stammer fra Lyksborg Slot ved Flensborg Fjord og hvis egentlige navn er Schleswig-Holstein-Sonderborg-Glücksburg. Det er dronning Margrethes slægt, og Camillas far, Christian greve af Rosenborg, er bror til grev Ingolf.  

Kulturhovedstad som samtaleemne

Inden kampagnen åbnes i Sønderborg Teater på tirsdag, kommer gæsterne til Alsion for at høre om kommunens fyrtårne: Kandidaturen til Europæisk Kulturhovedstad i 2017, de miljørigtige ambitioner i ProjectZero og den verdensberømte arkitekt Frank Gehrys spektakulære projekt for 50.000 kvadratmeter af havneområdet.

Så har de gode samtaleemner på hånden, når børnekræft-kampagnen kulminerer torsdag 24. februar. Her kan man komme med René og Camilla til velgørenhedsmiddag på Scandic Sønderborg. Blandt gæsterne her er også Leif Maibom som konferencier, Jens Blauenfeldt, Jan Fog og videnskabsminister Charlotte Sahl Madsen, der med bopæl i Høruphav er på hjemmebanen. Der er plads til 140 ved treretters-gourmetmiddagen.

Og lørdag 26. februar slutter kampagnen. Her står Sønderborg Musikskole og Sønderborg Garden for en omgang latin livemusik for hele familien i Frihedshallen. Man vil sammen med deltagerne forsøge at slå en rekord i Guiness World of Record - hvilken holdes hemmeligt.

Se hele programmet og flere oplysninger på:

www.sonderborg.dk/nyhed/artikel/program_for_dansk_boernekraeft_uge/