23. april 2012

Rapport fra maskinrummet
- Højt humør i højeste gear

Arbejdet med at gøre ansøgningen færdig til ansøgningsfristen den 15. juni foregår i højeste gear i disse dage.
Koncentrationsniveauet er højt – det samme gælder heldigvis også for humøret.

”Det en herlig gruppe af mennesker med mange forskellige nationaliteter, der arbejder sammen i den her proces. Her er en fed stemning med godt humør og mange opmuntringer. Det er ikke unaturligt, at man får et kram som tak for et fantastisk arbejde.”
Grace Heim, produktionsmanager

Ansøgningen om at blive kulturhovedstad handler i al sin enkelthed om at svare på 40 spørgsmål til 13 jurymedlemmer. Den europæiske kommission har lavet et spørgeskema, der gælder for alle, der søger om at blive Europæisk Kulturhovedstad – og i bund og grund gælder det om at følge dette skema.

Maskinrummet-2017web.jpg
I en atmosfære af kreativitet, farver, flag og gule sedler tilfører visualiseringsteamet ansøgningen et seriøst energiboost med billeder og illustrationer, der giver teksten liv.

 Der arbejdes fra Odense til Hamborg

Alt i alt arbejder ca. 40 mennesker fra Odense over Billund til Hamborg på ansøgningen og på projektet. Nogle arbejder næsten i døgndrift, og mens andre er tilknyttet projektet nogle timer om ugen.

Arbejdet kan deles op i fem forskellige fokusområde:
• Selve ansøgningen – at skrive, undersøge og besvare spørgeskemaet
• Programmet – at sammensætte og udvikle det program, der er en del af ansøgningen
• Visualisering – at give ansøgningen liv gennem billeder og illustrationer
• Marketing
• Kommunikation

”Samarbejdet foregår ligesom på et fodboldhold: Alle har en placering på banen, og der spiller vi hver vores vigtige rolle. Samtidig ved vi, hvor vi skal skyde bolden hen for at få den videre.”
Lars Tholander, art director

Programmet

Et af de 40 spørgsmål, der skal besvares i ansøgningen, er, hvad vi vil præsentere for kulturhovedstadsåret 2017. - Hvad skal der ske i Sønderborg og hele den del af den danske og tyske region som er med i ansøgningen, hvis vi vinder?

Programmet kommer til at fylde en væsentlig del af den færdige ansøgning. Programmet består af 80 projekter, der er sammensat på en balanceret måde, så det giver juryen et indtryk af hvordan en kulturhovedstad i Sønderborg kunne se ud. Hvis vi vinder og bliver kulturhovedstad i 2017, vil der komme mange flere projekter til. De 80 projekter, der er med i ansøgningen, vil kunne udvikle sig og ændre sig frem til 2017. Det program, der afleveres sammen med ansøgningen den 15. juni, har til formål at vise den internationale jury, at Sønderborg kan sammensætte et excellent program, der både har et lokalt islæt og præsenterer kunst og kultur i verdensklasse.