23. marts 2011

NY KONKURRENCE PÅ DR: SKAF NY KUNST TIL DIT STED!

Ny_konkurrence_HULK_Augustiana225.jpg

Hvor har vi brug for en "Hulk" - eller noget helt andet - som her i den hertugelige skov i Augustiana Skulpturpark og Kunstcenter ved Sønderborg? Foto: Sønderborg Kommune


Hvor skal der være kunst - og hvilken? Indtil 25. april kan alle foreslå et sted. DR holder en slags X-Faktorkonkurrence. Tre steder i landet får kunst til 1,5 mio. kr. Det gælder om at skabe lokal opbakning til forslaget. Sønderjylland er allerede godt med.

"Jeppe" i Sønderborg har allerede foreslået kunst på kanten til Alssund overfor Sønderborgs uddannelses- og kulturcentrum, Alsion, Marianne Tychsen har foreslået kunst i Broager, der kan binde bymidten sammen igen, "Europæeren" har foreslået kunst på grænseovergangen i Kruså. Der er allerede over 300 forslag til ny kunst i Danmark i DR's konkurrence "Vores Kunst", som netop er skudt i gang.

Stem på forslagene!

Alle kan gå ind på hjemmesiden Voreskunst på dr.dk, foreslå et sted og give en begrundelse. Her kan man oså ud fra et landkort se de forslag, som allerede er kommet ind. På den levende hjemmeside kan man stemme på forslagene, og i forsommeren sker der et udskilningsløb, hvor kunsteksperter vælger tre steder i landet. Fra 22. juni bliver de tre vindergrupper sendt på opdagelsesrejser i udlandet, og kunstnere sættes i gang med opgaverne. I slutningen af oktober skal de endelige kunstværker vælges - en proces, der kommer til at fylde en aften på DR1.

Kunstværkerne kan foreslås alle steder. Det kan handle om kunst i en skov, på en sandbanke, på en P-plads eller under vandet. Det skal bare være et offentligt sted. Og i sidste ende skal der være en lokal medfinansiering på 400.000 kr.
DR skaber projektet i samarbejde med Statens Kunstfond og Statens Kunstråd, og hensigten er at udfordre den gængse opfattelse af "Staten" og "kunsteliten" som styrende på kunstområdet. Her får publikum indflydelse.

Deltag på: www.dr.dk/voreskunst