21. marts 2011

NEDTÆLLING TIL "SKATTEN" - TOSPROGET TEATER

På fredag kl. 20 er der premiere i Flensborg på det tosprogede teaterstykke "Skatten". Truppen holder prøver i disse dage på Theaterschule Flensburg.

Premieren på "Skatten" i Flensborg på fredag bliver ikke mindre spændende af, at det er første samarbejdsprojekt mellem Det Lille Teater i Gråsten og teaterskolen i Flensborg. Projektet, der bakker op om og bakkes op af Sønderborg kulturhovedstadskandidatur 2017 - "Sønderborg med Region Sønderjylland-Schleswig – Kultur over grænser", er et tosproget teaterstykke i et tosproget landskab.

Nedtlling_til_skatten_Skatten.jpg

Prøverne er i gang på Theaterschule i Flensborg.

Efter forestillingerne 25., 26. og 27. marts i Flensborg rykker holdet til Det Lille Teater på Ladegårdskov 14 i Gråsten, hvor stykket opføres 1., 2. og 3. april.

I stykket "Skatten", der er skrevet af Kaj Nissen, drager den kvindelige hovedperson til Flensborg, hvor hun i sine drømme har fået fortalt, at hun kan finde en stor skat. Hun må sætte over vand og drage over land for at komme derhen, og undervejs møder hun en del eventyr, både grumme og gode.

Nøglen i det fremmede

Til sidst når hun frem og ind i det andet sprog. Her træder hjælpen til i form af en guldsmed, der også har drømt, men den modsatte vej. Han ved, at skatten ligger begravet hjemme hos hende selv. Kernen i historien er altså den gode gamle sandhed: Man må drage ud at møde det fremmede for at kunne vende hjem. Eventyret ventede derhjemme, men nøglen lå et andet sted.

Der er tale om første udmøntning af et samarbejdsprojekt mellem Det lille Teater og Teaterschule Flensburg, som har fået tilskud fra Kulturbro-Kulturbrücke med midler fra den Europæiske Unions Interreg 4a-program Syddanmark-Schleswig-K.E.R.N og Region Sønderjylland-Schleswig

Teatret i Gråsten er en forening, der hvert år producerer fem-seks forestillinger og lægger scene til andre.

Theaterschule i Flensburg er en uddannelsesinstitution som holder til i det gamle biografteater i Adelby. Der arbejdes med grupper i alle aldre, fra børnehold til egentlige skuespilleraspiranter.

Information og billetter fås ved kaj Nissen, tlf. +45 7467 8080 eller e-mail: kaj@kajnissen.dk