13. maj 2012

Simon_Faber_til_concrete_5.jpg

Massiv tysk opbakning til 2017

Byen Flensburg har forleden på byrådsmødet besluttet at investere massivt i at regionen med Sønderborg som initiativtager opnår titlen som Europæisk Kulturhovedstad i 2017.
Byrådet besluttede med et markant flertal at øremærke 1 million euro eller godt 7,5 mio. kr. i udviklingsprojektet, som fra tysk side opleves som den oplagte mulighed for at udvikle og skabe nye arbejdspladser i den grænseoverskridende region.

Overborgmester Simon Faber glæder sig over det klare signal: Det er blevet tydeligt for byrådet og mange andre aktører i Flensburg, at titlen kan blive en vækst og udviklingsmotor for byen og den dansk-tyske region.
Sønderborgs borgmester Aase Nyegaard roser Flensburgs beslutning:
- Ikke kun har Flensburg by bevilget 1 million euro. Byen med overborgmester Simon Faber i spidsen har også givet tilsagn om at være ambassadører for, at andre tyske parter, herunder delstatsregeringen i Kiel, afsætter midler til projektet.
Vi glæder os oprigtigt over, at der grænseoverskridende er en vilje til at styrke hele regionen. Den europæiske dimension bliver meget synlig i den sønderjyske ansøgning, siger Aase Nyegaard.  

Om Midtjylland med Aarhus eller Region Syddanmark med Sønderborg og Sønderjylland-Schleswig bliver vinder af titlen afgøres af en europæisk jury den 24. august.