9. februar 2011

MÆRK UNIVERSITETS-VERDENEN OG HØR OM KULTURHOVEDSTADEN I SØNDERBORG

I dag kl. 16-19 holder Syddansk Universitet Åbent Hus på Alsion i Sønderborg. Her kan man også høre om kandidaturen til kulturhovedstad.

Hvad skal jeg vælge? Sådan går mange unge rundt og spekulerer i denne tid. I eftermiddag har alle muligheden for at komme ind i Sønderborgs hybride kultur- og uddannelsesbygning Alsion og høre om mulighederne.

I de unikke omgivelser på havnen præsenterer Syddansk Universitet Sønderborg stedets uddannelser og internationale studiemiljø. Lægger man sine studieår her, har man også mulighed for at opleve eller blive en del af de aktiviteter, der foregår i forbindelse med, at Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig søger om at blive kulturhovedstad i 2017.

Mrk_universitetsverdenen_Rikke_Hoerlykke.jpg
Håndboldspilleren Rikke Hørlykke, øverst, og politikeren Julie Rademacher mødes på Alsion til en snak om, hvordan de fik uddannelse og karriere til at gå hånd i hånd, og hvorfor man i det hele taget skal satse på en uddannelse.
Mrk_universitetsverdenen_Julie_Rademacher.jpg

Hør om kulturhovedstaden

Det er aktiviteter, der vil stige i intensitet, især hvis Sønderborg i slutningen af 2012 bliver udpeget som vinder i konkurrencen, hvor Aarhus er rivalen. Ved Åbent Hus i dag kan man få information af medarbejdere fra 2017 Sekretariatet, der også ligger i Alsion.

Også håndboldstjernen Rikke Hørlykke og politikeren Julie Rademacher giver gode råd ved Åbent Hus-arrangementet kl. 16-19, hvor man naturligvis også kan møde studerende og undervisere. Man kan se demonstrationer af universitetets nyeste teknologier indenfor blandt andet nanoforskning, ligesom man kan høre om, hvordan sprog og kultur, for eksempel kinesisk, kan blive en interessant levevej i den globale erhvervsøkonomi. Danfoss Universe lægger vejen forbi med et underholdende Science Show, og Alsion Koret optræder.

Der kører gratis busser til Alsion fra Flensborg.

Læs mere og se programmet på: http://www.sdu.dk/Om_SDU/Byerne/Soenderborg/Aabent+Hus+2011