27. januar 2011

LANDDAGEN I KIEL STILLER MEDARBEJDER TIL RÅDIGHED

Landdagen_i_Kiel_-_geerdtsbesg2.jpg
Fhv. borgmester i Sønderborg og idémager A.P. Hansen viste gæsterne rundt i Alsion.
Landdagen_i_Kiel_Geerdtsbesoeg_foto_3.jpg
Fra venstre Hinrich Jürgensen fra BDN, Susanne Herold, Torsten Geerdts, Stephan Kleinschmidt og Carsten Peter-Brodersen.

Syd for grænsen omsættes opbakningen til kulturhovedstadskandidaturen i handling. Medarbejder er udpeget i Landdagen i Kiel, som også holder informationsaften for alle 95 parlamentsmedlemmer.

Projektet at gøre Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig til Europæisk Kulturhovedstad 2017 får hele tiden flere muskler at arbejde med.

Senest er en medarbejder ved Landagen i Kiel blevet udpeget til at beskæftige sig projektet. Det fortalte Landdagens præsident, Torsten Geerdts, da han 20. januar besøgte Sønderborg sammen med en håndfuld parlamentsmedlemmer for at høre mere om 2017-kandidaturen. Han fortalte også, at Landdagen inden længe vil holde en orienteringsaften om emnet i Kiel for alle 95 folkevalgte. Datoen er endnu ikke fastsat.

Medarbejderen i Kiel er Christiane Wege-Brocks, som i forvejen beskæftiger sig med at organisere events og udstillinger indenfor kultur.

- Jeg glæder mig til at komme i gang. Det er en perfekt kombination af mine jobmæssige og personlige interesser, siger Christiane Wege-Brocks, som også vil forsøge at lære sig noget dansk. Hun kender i øvrigt udmærket Sønderborg, da hun har en datter, som studerer på universitetet i Alsion-bygningen, hvor også hovedkontoret for kandidaturen ligger.

Det var Alsion, der dannede rammen om besøget af Landdagens præsident og medlemmerne Susanne Herold (CDU), Birte Pauls (SPD), Flemming Meyer (SSW), Rasmus Andresen (Grüne) samt Carsten-Peter Brodersen (FDP).

Landdagspræsident Torsten Gertdts havde selv taget initiativ til besøget, som var hans allerførste i byen.

- Jeg er virkelig dybt imponeret. Alene dette byggeri og udsigten over havnen er enestående. Med det har i grundlaget for 2017, sagde Geerdts, ifølge dagbladet Der Nordschleswiger.

Og Geerdts lovede, at besøget vil blive fulgt op regelmæssigt, ligesom Landdagen vil gøre sit til at gøre kandidaturen kendt:

- Vi er ambassadører for Sønderborg i hele Slesvig-Holsten.