4. februar 2013

 Shanghai_Expo_482.jpg

Kina satser stort på kultur, og den kinesiske pavillon ved Verdensudstillingen i Shanghai i 2010 fremstod som et stjerneeksempel på foreningen mellem traditionel og moderne kinesisk kultur, som den kinesiske regering også stræber efter at opnå i samfundet. Foto: Institut for Grænseregionsforskning, SDU.
 
 

Lær om Kinas erhvervsvilkår, kulturfremstød og befolkning på Alsion

I 2016 er Kina verdens førende økonomiske magt. Derfor giver det god mening at rette øjnene mod øst - også for danske virksomheder.

Torsdag eftermiddag og aften er det muligt at lære om flere aspekter af det store rige ved et seminar på Alsion i Sønderborg. Det sker i forbindelse med fejringen af det kinesiske nytår i Sønderborg Kommune, som har tætte forbindelser til landet. Seminaret afsluttes med en traditionel kinesisk middag med en række af byens kinesiske studerende som deltagere.

Når Sønderborgs borgmester, Aase Nyegaard, har åbnet seminaret kl. 15.20, vil Danmarks ambassadør i Kina, Friis Arne Petersen, fortælle om den seneste udvikling i Kina, og om hvordan ambassaden kan hjælpe danske virksomheder med at komme ind på markedet. Bagefter får deltagerne indblik i de typiske udfordringer og barrierer, som mellemstore danske virksomheder løber ind i, når de forsøger at trænge ind på det hurtigt voksende kinesiske marked. Bag dette indlæg på engelsk står direktør Peter Jyde Andreassen og Cao Yangfeng, ph.d. og MBA, også - begge fra Universefonden.

Kulturen i front

Også kulturen er på dagsordenen, eftersom Kina i de seneste år er begyndt at lægge enorme ressourcer på kulturområdet. Signe Overgaard, som er Ph.d. på Syddansk Universitet, beskæftiger sig med Kinas "bløde magt", altså hvordan landet profilerer sig som en højt kulturveret nation med tradition for harmoni og fred med naboerne. Det sker for at understrege de fredelige intentioner i forbindelse med den stigende økonomiske magt. Man kan i øvrigt læse Signe Overgaards artikel om emnet i "PLUK - fra forskningen i Sønderjylland", som udgives af Institut for Grænseregionsforskning på SDU i Sønderborg og kan findes HER

Endelig vil deltagerne høre om, hvad Sønderborg Kommune får ud af sin venskabsby-aftale med byen Baoding, og hvilke muligheder det giver for områdets virksomheder. Det er direktør i Søndeborg Kommune Inge Olsen, som står for indlægget, der også giver et billede af, hvilke konkrete initiativer, der er i støbeskeen.

Efter seminaret er det muligt at smage Kina og komme helt tæt på menneskene. Der bliver nemlig dækket op til en traditionel kinesisk middag, hvor hvert bord har en vært, som er en kinesisk studerende fra Syddansk Universitet i Sønderborg. Værten vil fortælle om maden og vise teknikken til spisning med pinde, men vil også give et indblik i, hvordan en kinesisk forretningsmiddag typisk forløber.

Selve seminaret, som slutter kl. 17.20,  er gratis for medlemmer af Sønderborg Erhvervs- og Turistcenter, mens prisen for øvrige er 150 kr. Deltagelse i middagen, som slutter kl. 20,  koster 200 kr. for alle. Man kan tilmelde sig online HER