5. august 2011

KUNSTNERE ANGRIBER GRÆNSEBOMMENE

Kunstnergruppen FLASH-BACK åbner på søndag en ny udstilling i Augustiana, hvor blandt andet grænsebomme og censur tages under behandling.

På søndag kl. 14-17 er alle velkomne til fernisering i Augustiane Skulpturpark og kunscenter i Augustenborg. Den nye udstilling er med kunstnergruppen FLASH-BACK, som kæmper for pluralistisk åbenhed til fremme af international demokratisk udvikling og ser EU som mulighedernes redskab for det kunstnerike møde med befolkningen.

Ved ferniseringen taler landsformand for Europabevægelsen Erik Boel, og billedkunstneren Jan Jensen, ligesom der vil være underholdning ved Patrick.

Om udstillingen skriver Kim Nørballe fra Augustiana:

”Grænsebomme, censur, overvågning og mundkurve er blevet en daglig udfordring for den demokratiske kultur. Frygten for det fremmede er blevet et politisk våben, der tynger den åbne og frie debat. Det folkelige nordafrikanske forår er sprunget ud i et åbent oprør mod despoter og tyranniske undertrykkere i regionen. De vil have demokrati. I Europa går vi baglæns og er skræmte over den økonomiske recession: Det er de andres skyld! Nationale strudsepolitiske beslutninger skaber mistillid og manglende handlekraft i fællesskabet.

Derfor opstår kunstnergruppen FLASH for 3. gang som fugl Fønix under navnet FLASH-BACK. Vi vil som billedkunstnere tage stilling og søge det internationale, som billedkunstnere tage stilling og søge det internationale udvekslingsarbejde. Samarbejde med kunstnere både inden for EU og udenfor for at fremme og udvikle den demokratiske kultur.

Som kunstnere har vi ikke råd til at mure os inde i æstetiske elfenbenstårne, men må med vores våben KUNSTEN tage del i og udvikle den demokratiske samtale.

Vi vender os skarpt imod nationale selvgodhed og selvtilstrækkelighed og ser EU som et enestående åbent forum for udviklingen af en fri demokratisk kultur,der nedbryder nationale landegrænser.

Augustiana_FANTASIENS_LOSSEPLADS_2011.jpg

Fantasiens Losseplads.


Med symbolsk udgangspunkt i AUGUSTIANA i grænselandet vil FLASH-BACK med kunstneriske virkemidler blande sig i debatten og skabe en flåde af demokratiske billedskibe, der skal sejles ned gennem Europa og vise flaget i Venedig på Biennalen i 2017. ”

Man kan på udstilligen opleve værker af Harvey Martin, Ib Spang Olsen, Niels Peitersen, Hans Jørgen Hvid, Susan Arnild, Denis Virlogeux,Hans Vilandt Oldau Krull, Jens Galschiødt, Birthe Reinau, Søren Søndergaard, Davis Kramer, Jacob Haugaard, Jan Jensen, Michael Bredtved, Carl Krull, Maria-Magdalene Søndergaard, Kjetil Finne, Klaus Bahnsen, Claus Bojesen og Erik Peitersen. Desuden vil der være udlånt værker af Per Kramer.

Læs mere på www.flash-back.eu.com

Udstillingen kan ses til søndag den 2. oktober 2011 i Augustiana, Palævej 12, Augustenborg

Åbningstider onsdag til og med søndag fra 11.00 til 17.00