23. november 2012

Kulturmødeambassadører vil gerne mere ud i landet

Feres_200.jpg
Feres Mezghani - kulturmødeambassadør

I Flensburg i morgen kan alle stifte bekendtskab med Kulturmødeambassadørerne. Det er unge fra Sydslesvig og andre minoritetsgrupper i Danmark, som tager ud og fortæller om det at have tilhørsforhold til flere kulturer. Feres Mezghani i Sønderborg er en af dem, og han håber, at flere organisationer og institutioner i provinsen vil gøre brug af tilbuddet. Så spred gerne budskabet!

Er der personer med andre kulturer i din organisation eller institution - eller er den i berøring med dem?
Så findes der et tilbud, hvor man på få timer kan få en øjenåbner-oplevelse.

Den leveres af unge mennesker, som gerne kommer ud i landet til organisationerne og institutionerne. Det kan være skoler, uddannelser, arbejdspladser, politiske partier og meget andet.

De kaldes Kulturmødeambassadører, og de kommer typisk to til fire ad gangen og står for et dialogmøde på to-tre timer.

For eksempel kan alle stifte bekendtskab med Kulturmødeambassadørerne i morgen, lørdag den 24. november,  kl. 10-14 på Flensborg Bibliotek.

Kulturmødeambassadørerne kalder sig bindestregs-danskere. De har det til fælles, at de har tilknytning til et en minoritetsgruppe i deres land og har en flersproglig/kulturel baggrund.

Nogle af dem er danskere med baggrund i Sydslesvig, mens de øvrige unge har tilknytning til en bred vifte af lande lige fra Sydamerika og Grønland over Afrika, Sri Lanka, Mellemøsten og til Asien.

Kulturmødeambassadørerne er et projekt, som er støttet af Social og Integrationsministeriet og har base i Grænseforeningen.

Den 23-årige Feres Mazghani er en af ambassadørerne. Han er født i Tyskland og har rødder i både Tunesien og Danmark. Hans mor bor i Nordborg, og han har gået på det tyske gymnasium i Aabenraa, hvorefter han har taget en bachelorgrad i by-, energi- og mijøplanlægning på  Aalborg Universitet. For tiden er han på seks måneders selvvalgt praktikophold ved ProjectZero i Sønderborg, og det er hans plan at fortsætte sine studier næste år på Technische Universität i Berlin.

- Kulturmødeambassadører er efterhånden temmelig meget ude i hovedstadsområdet. Men der er langt imellem, at vi tager ud i provinsen. Det vil vi også gerne, men måske er man ikke klar over, at tilbuddet findes,, siger Feres, der har henvendt sit til S2017-sekretariatet i håb om at netværket her kan hjælpe med at gøre opmærksom på tilbuddet.

S2017-sekretariatet er i forvejen i samarbejde med Grænseforeningen og Kulturmødeambassadørerne, da mødet mellem kulturer og gensidig respekt og forståelse er en af hjørnestenene i de temaer, som visionen ”Fremad mod en Countryside Metropolis” bygger på.

Man kan komme i kontakt med Kulturmødeambassadørerne og høre om mulighederne HER

S2017 har tidligere beskrevet en session med Kulturmødeambassadørerne på Sosu-uddannelsen i Aabenraa. Kan læses HER

Læs om arrangementet i Flensburg i morgen HER