21. marts 2012

Sønderborg og Sønderjylland-Schleswigs indsats for at komme i mål som Europæisk Kulturhovedstad i 2017 er i sin afgørende fase nu, hvor der arbejdes på højtryk med at skrive ansøgningen. Samtidig bliver kandidaturen mere og mere synlig.
Tilskuerne vil således møde kandidaturen i aften, onsdag, når SønderjyskE’s håndboldherrer i ligaen på hjemmebane i Humlehøj-Hallen spiller mod Skanderborg i den sidste kamp i grundspillet. Her vil der ligge flag på tilskuerpladserne, og i halvlegen optræder sangeren Jeppe Rapp med sin 2017-rap, som han også havde med til København i november sidste år, da Sønderborg præsenterede sin første ansøgning til prækvalifikationen. 2017-sekretariatet står for aftnens præsentation i samarbejde med Scandic Hotel Sønderborg.
 
I weekenden kan man møde medarbejdere fra 2017-sekretariatet i forbindelse med optakten til åbningen af den nye motorvej, hvor de har stand sammen med Sønderborg Kommunes afdeling for Sundhedsfremme og Forebyggelse. Mød dem lørdag ved Kliplev i forbindelse med løbet og ved Dybbøl søndag i forbindelse med cykelløbet.
2017-sekretariatet vil dels fortælle om og besvare spørgsmål om 2017-kandidaturen, og der uddeles balloner, badges, plakater og foldere, så alle, der har lyst, kan være med til at synliggøre kandidaturen.

Sundhedsfremme og Forebyggelse vil informere om sund kost, man kan teste sin viden om sundhed ved at udfylde en tipskupon, og man kan få målt sin fedtprocent. Endelig kan man også få information om sportsskader, og man kan tilmelde sig en temaaften om forebyggelse af sportsskader onsdag den 28. marts kl. 19 på Alssund Gymnasiet. Her kommer Ditte Rohr Hulgaard, læge og formand for Verdensholdets sundhedsudvalg, og fortæller om forebyggelse af skader, når holdet er på turné. Verdensholdet er elitegymnaster, som hvert år rejser verdens rundt som fantastiske ambassadører for DGI, Danske Gymnastik- og Idrætsforeninger.

Man kan tilmelde sig temaaftnen på standen ved motorvejen eller på www.dgi.dk/201213992201