10. juli 2012
 
logo_aabenraa_THUMB.jpg

 

Kulturhovedstaden engagerer borgere i Aabenraa

Flere hundrede borgere i Aabenraa Kommune har engageret sig i arbejdet med at få den Europæiske Kulturhovedstad til vores region i 2017. Aabenraa-borgeres fingeraftryk og fodspor kan ses i det program, som juryen netop nu fordyber sig i for at afgøre, om det bliver Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig eller Aarhus, der løber med kandidaturen.

Sådan lyder det i en pressemeddelelse fra Aabenraa Kommune, hvor der videre står:
Bliver det Sønderborg, Sønderjylland og Schleswig, der løber med titlen, er det blandt andet takket være Aabenraa-aktører som Artweek, Det Maritime Kalvø, Visit Aabenraa og Krusaa, Søfartsmuseet, EUC Syd og mange, mange andre, der har lagt kræfter og energi i at bringe projektet så langt, som det er nu.

Sammen med en lang række andre institutioner, organisationer og enkeltpersoner skaber de rammerne for, at den investering der lægges i projektet, kan komme igen i størrelsesforholdet 1:7. Erfaringer fra tidligere kulturhovedstæder viser nemlig, at investeringerne kan komme syv gange igen i form af øget indtjening.

- Indsatsen breder sig fra det kulturelle felt til erhverv, bosætning, sundhed og uddannelse, så kulturhovedstadsprojektet kan blive et lokomotiv, der trækker Aabenraa Kommune i samme retning som vores Kommuneplan, pointerer formand for Kultur- og Fritidsudvalget i Aabenraa Kommune Povl Kylling Petersen.

Han slår fast, at titlen som Europæisk Kulturhovedstad tildeles en værtsby, og her var det Sønderborg, der var initiativtager.

- Men Aabenraa har tegnet sig for et partnerskab og er en central del af virkeliggørelsen. En række af de planlagte programpunkter kommer til at foregå i Aabenraa Kommune, og vores aktører rækker ud og er med til at løfte hele regionen. Aabenraa Artweek får satellitter både nord og syd for grænsen og projektet ”Set Sail” vil strække sig ud i hele grænseområdet med udgangspunkt i Padborg, fortæller Povl Kylling Petersen, der opfordrer borgerne i Aabenraa til at "synes godt om" og følge projektets slutspurt på Facebooksiden ”Sønderborg 2017 - Kandidat til Europæisk Kulturhovedstad”, hvor der også holdes konkurrencer om bl.a. billetter til forskellige kulturoplevelser.