13. juli 2012

Turistattraktion_plakat_200.jpg

Konkurrence:
Udtænk en ny turistattraktion til 2017!

Hvilke nye turistattraktioner skal Sønderborg og omegn have for, at der i året 2017 kommer endnu flere turister?

Dette spørgsmål forsøger projektet ”Nye Turistattraktioner anno 2017” at svare på ved at involvere borgerne, hente input fra turister i Sønderborg og Flensburg og sidst ved en workshop i august, hvor forskellige skarpe hjerner deltager for at give deres besyv på, hvilke turistattraktioner, der kan skaffe endnu flere turister til området.
Initiativet kommer fra IværksætterFabrikken og bakkes op af Sønderborg Turistkontor og Sønderborg2017.
Det er ambitionen, at deltagerne efter workshoppens to dage kommer med fem forslag til nye ”Nye turistattraktioner anno 2017”. 

Med support fra designstuderende på Mads Clausen Instituttet vil de indkomne forslag blive forvandlet til prototyper for at gøre dem mere konkrete, så det bliver nemmere at forestille sig, hvad det går ud på. Korte forretningsplaner vil blive udarbejdet, og en skarp jury vil udvælge Sønderborg og omegns nye turistattraktioner. 

Efter workshoppen i august vil der blive sammensat nogle tværgående team, som vil arbejde videre med ideerne for at hjælpe dem godt på vej, og det forventes teamene i andet kvartal 2013 kan fremlægge færdige forretningsplaner med tilhørende strategi- og finansieringsforslag. 

Som en ekstra bonus vil indsenderne af de fem bedste ideer få lov til at udstille netop deres projekt den 23. august, når Sønderborg får besøg af en EU-delegation som led i konkurrencen om titlen Europæisk Kulturhovedstad 2017. En konkurrence, som afgøres dagen efter, 24. august. 

- Vi håber, at borgere og turister vil tænke ud af boksen og komme med nye spændende forslag til turistmagneter, siger daglig leder af IværksætterFabrikken, Dennis Marzec, og fortsætter:
- Sønderborg har brug for nye turistattraktioner, der i fremtiden kan være med til at få flere turister til området, så der kan skabes vækst og flere arbejdspladser, fortsætter Dennis Marzec.

Alle borgere og turister er velkomne til at deltage i konkurrence, og indsenderne af de 20 bedste ideer bliver gratis inviteret til workshoppen d. 13. og 14. august 2012.

Man kan deltage ved at sende sit forslag til info@ifabrikken.dk eller komme forbi 2017-kontoret på Alsion. Deadline er 10. august 2012.