16. september 2011

KOMMUNENS MEDARBEJDERE VIL HAVE KREATIVE BYRUM

De 600 administrative medarbejdere i Sønderborg Kommune har dystet på forslag til Sønderborg som Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Senere bliver konkurrencen udbredt til alle kommunens medarbejdere.

Tre pladser – eller byrum – i Sønderborg skal omdannes til kreative steder, hvor der skabes forbindelse til den store verden fra kulturhovedstaden Sønderborg. Det kan for eksempel ske via en storskærm på gavlen af Sønderborghus.

Sådan foreslår medarbejderne i Sønderborg Kommune, at byen kan opruste på den kulturelle front og forbedre mulighederne for at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Forslaget fra afdelingen Bygninger og Energi har vundet førstepladsen i en konkurrence blandt de administrative medarbejdere i Sønderborg Kommune.

Sammen med Sønderjylland-Schleswig kæmper Sønderborg Kommune målrettet på at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017, og nu har de administrative medarbejdere i Sønderborg Kommune givet deres bud på, hvordan der kan sættes kød og blod på kulturhovedstadsprojektet. De har i nogle timer hen over sommeren lagt deres normale opgaver til side og brugt tid på at sætte sig ind i konceptet for kulturhovedstadsprojektet. Det er sket i form af en konkurrence om de tre bedste forslag til kulturhovedstadsprojekter.

Vinderne_af_KH2017_Projektkonkurrencen_-_1__pladsen.jpg
Kommunaldirektør Alfred Holm-Petersen sammen med de glade vindere fra Bygninger og Energi.

Torvehandel i Sønderborg, tak

Andenpladsen gik til Sygedagpengeteamet i Jobcenteret. Det foreslår, at der genindføres torvehandel på Kirketorvet i Sønderborg den første lørdag hver måned. Der er mange gårdbutikker i området, som kan få deres egen markedsplads på Kirketorvet, der skal bugne af stande med blomster, grøntsager og frugt. Og fisk – ikke mindst. Der er ingen fiskeforretninger i Sønderborg.

Tredjepladsen gik til Natur og Miljøafdelingen for forslaget om et ”Sund- og Bæltcenter.” Et center for havmiljø, der placeres ved det kommende kunstige rev ud for Sønderskoven. Centeret foreslås tænkt ind som en del af ramblaen – evt. som endestation.

Næsten 200 forslag til kulturhovedstad

- Projektkonkurrencen har været en stor succes og de godt 600 administrative medarbejdere har virkelig haft gang i de kreative hjerneceller. Medarbejderne har udtænkt næsten 200 forslag. Dem har de så stemt om, og 41 projekter nåede frem til en stor finalerunde, der netop er afsluttet. Jeg er meget imponeret over medarbejdernes engagement. Det har vi brug for, hvis vi skal lykkes med at vinde kandidaturen, siger kommunaldirektør Alfred Holm-Petersen.

Borgmester Aase Nyegaard er rigtig godt tilfreds med medarbejdernes kreative udfoldelser.

- Det er dejligt at stå i spidsen for en butik med så mange kreative medarbejdere. De har virkelig taget kulturhovedstadsprojektet til sig og er gået ind i konkurrencen med stort engagement. De har udtænkt mange fremragende forslag, der alle bliver overdraget til Kulturhovedstadssekretariatet og kommer til at indgå i det store idékatalog, der vokser og vokser, siger borgmesteren.

Nu går Sønderborg Kommune i tænkeboks og prøver at finde ud af, hvad der kan gøres for at understøtte realiseringen af de tre vinderprojekter.

I løbet af de kommende måneder skal medarbejderne på institutionerne i Sønderborg Kommune i gang med deres egen projektkonkurrence. Hermed får medarbejderne på folkeskolerne, børnehaverne og plejecentrene mulighed for at komme med deres bud på, hvordan Sønderborg Kommune og hele grænseområdet kan løfte det kulturelle niveau til nye højder.