10. januar 2011

KANDIDATUREN TIL KULTURHOVEDSTAD TRÆKKER SCHLESWIG-HOLSTEINS LANDDAGSPRÆSIDENT TIL SØNDERBORG

Kandidaturen_til_Torsten_Gerdts.jpg
Torsten Geerdts blev valgt ind i Landdagen i 1992 og har været præsident siden oktober 2009.

Det er ikke et besøg af royal kaliber, men det er tæt på, når Sønderborg på torsdag får besøg af præsidenten for den slesvig-holstenske landdag, Torsten Geerdts.

Geerdts kommer til Sønderborg sammen med flere repræsentanter fra Landdagen for at høre om mulighederne i at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017, som Sønderborg med hele den grænseoverskridende region, Sønderjylland-Schleswig, kandiderer til.

Torsten Geerdts, CDU, er kendt for sin interesse for det grænseoverskridende samarbejde og ikke mindst de værdier, som mindretallene på begge sider skaber. Han er fokuseret på, at vi ved fælles kraft kan løfte os ud af rollerne som udkantsområder og i stedet blive et stærkt centrum – hvilket passer som fod i hose med visionen for kandidaturen som kulturhovedstad.

Besøget i Sønderborg er henlagt til Alsion, hvor Geerdts vil blive vist rundt for at opleve det innovative miljø i kombinationen af forskerpark, universitet og kulturudøvelse i koncertsalen. Foruden introduktionen til kulturhovedstadsprojektet vil Torsten Geerdts komme til at høre om ProjectZero og Sønderborgs havneprojekt med masterplanen af den verdensberømte arkitekt Frank Gehry.
  
FAKTA
Torsten Geerdts er Landdagens øverste repræsentant. Landdagen i Kiel er regering for Schleswig-Holstein, der tæller ca. 2,8 mio. indbyggere fordelt på 11 kredse. Med i kandidaturen, Sønderborg som europæisk kulturhovedstad 2017, er områderne Schleswig-Flensburg, Nordfriesland og Stadt Flensburg, som de fire sønderjyske kommuner i forvejen arbejder på formelt at udvide deres fælles kultursamarbejde med.

Kulturhovedstadens sekretariat er i gang med at udarbejde en første ansøgning, der afleveres i slutningen af september 2011. Godkendes den, bliver Sønderborg officielt nomineret. Én anden by i Danmark, Århus, arbejder på at blive nomineret.

De nominerede skal aflevere den endelige ansøgning i midten af 2012, og udnævnelsen sker i slutningen af samme år.