10. marts 2011

JØRGEN MADS CLAUSEN TOG KULTURHOVEDSTADEN MED I SIT FLY

Kulturhovedstads-delegation fra Sønderborg rejste til Berlin i suveræn stil sammen med Jørgen Mads Clausen i Danfoss' fly. Et symbol på opbakningen fra erhvervslivet til ideerne i projektet. Også Bitten Clausen bakker op.

Jrgen_Mads_Clausen_tog..._Berlin_110310_Kulturby2017_31_komp.jpg
I Danfoss-flyet blev passagerene beværtet med en lille frugt- og dessertanretning. Fra venstre direktør for Museum Sønderjylland Orla Madsen, direktør for Kultur og Erhverv i Sønderborg Kommune, Mikael Willemar Svanøe og chef for Sønderjyllands Symfoniorkester Claus Skjold Larsen. Foto: Jesper Balleby
Jrgen_Mads_Clausen_tog..._Berling_Else_110310_Kulturby2017_69_komp.jpg

Når folkene, der arbejder med kulturhovedstads-kandidaturen tager omkring, er det normalt med de gængse transportmidler. Men, da turen onsdag gik til Berlin, var det helt specielt.

Danfoss' bestyrelsesformand, Jørgen Mads Clausen, var med i delegationen, som tog af sted fra Sønderborg, og han tilbød generøst at stille Danfoss' eget fly til rådighed.

"Alsie", som flyet til 12 passager hedder, var kørt frem på landingsbanen ved Air Alsies terminal i lufthavnen, som i dagens anledning havde ophængt et stort banner med kulturhovedstadens logo på sit tårn - et banner der bliver hængende.

Bitten: Naturligvis skal vi det

Anbragt i flyets store, lysebrune bløde lædersæder på den korte flyvetur, nåede passagerene at blive beværtet med kaffe og en lille frugt- og dessertanretning. Ankommet til Berlin fortalte Jørgen Mads Clausen, at han har talt med sin mor, Bitten Clausen, om projektet.

Bitten Clausen er født i 1912 og er opvokset i Haderslev i tiden inden genforeningen, da skolegangen endnu var på tysk, og det danske sprog var forbudt. Så hun har oplevet tiden, da det dansk-tyske forhold var anspændt. Et forhold, der egentlig først begyndte at blive bedre et stykke ind i 1950'erne, men som især i de seneste ti år er begyndt at udvikle sig til et stadig mere frugtbart samspil - et samspil, som projektet Europæisk Kulturhovedstad cementerer:

- Hun siger: Ja, naturligvis skal vi arbejde frem mod det nu, berettede Jørgen Mads Clausen.