13. maj 2011

INTERNATIONAL UNGDOMSKONFERENCE OG MUSIKALSKE WORKSHOPS I SØNDERBORG

workshop_D_P_Percussion__dans.jpg
Richardt Nielsen spiller på australsk didderidoo.

Som led i internationalt ugeseminar for unge får skoler i Sønderborg-området i næste uge besøg af kunstnere fra andre lande, der vil fortælle om kultur over grænser. Konference om internationalt ungdoms- og kulturarbejde på Biblioteket Sønderborg holdes onsdag.

Nørreskov-Skolen og skolerne i Havnbjerg, Augustenborg og Høruphav får tirsdag formiddag et internationalt pust, når der holdes kunstnerisk workshop om kultur over grænser - "Culture across Borders".

Det sker som led et internationalt ugeseminar, hvor cirka 25 udenlandske kunstnere er samlet på Knivsbjerg ved Aabenraa for at udvikle deres pædagogiske arbejde med kunst blandt unge i forskellige lande.

Udbreder 2017-ideerne

Seminaret er arrangeret af SMS, Sønderborg Multicultural Society, og det europæiske netværk Drums for Peace, der også vil udbrede kendskabet til kandidaturen Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig som Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Et andet indslag i ugen er konferencen "Internationalt Ungdoms- og Kulturarbejde i Sønderborg", som holdes onsdag 18. maj kl. 15-21 på biblioteket på Kongevej i Sønderborg. Her kan, lærere og kulturarbejdere fra området møde de udenlandske kunstnere og kulturarbejdere og blandt andet arbejde i musiske arbejdsgrupper.

workshop_richardt.jpg
I efteråret var Drums for Peace-crewet på Lolland-Falster. Fra venstre. Bo Otterstrøm, Andy Penny (England, UK), Stefanita Barbu (RO), Francisco "Paco" Almeida fra Portugal underviser på Havnbjerg Skole, Didier Pajot (FR), David "Booma" Duncan (England, UK) vil være på Augustenborg Skole, Steve Johnson (England, UK) vil være på Hørup Skole og Llew "Lion" Jones fra Wales vil være på Hørup Skole

Kun første skridt

For arrangørerne er det målet, at næste uges arrangementer kun er et første skridt, og at de internationale workshops kan brede sig til alle folkeskolerne.

- I dag har alle unge brug for internationale kompetencer. Verden bliver mere og mere international. De danske unge er generelt dygtige til engelsk, men de lærer også meget af at møde de andre kulturer på andre måder end gennem sproget, siger Bo Otterstrøm, der er koordinator for netværket Drums for Peace, hvor cirka 50 unge fra fire-fem forskellige lande mødes og laver projekter med musik- og teater, som de tager ud og viser frem.

En anden af arrangørerne er Richardt Nielsen, der er koordinator for SMS, Sønderborg Multicultural Society, og bosat i Asserballe. Han medvirkede også i "Skabelsen 2.0", hvor rappere fra Sønderborg i marts opførte Haydns klassiker i en ny version sammen med Sønderjyllands Symfoniorkester.

Projektet er støttet af EU-programmet "Aktive Unge" og af Sønderborg Kommune.