7. februar 2013

Kina_skulptur482_Kinesisk_tegn_for_forr_0005.jpg

Foto: Kim Toft Jørgensen, Sønderborg Kommune

 

Forår på kinesisk er i Sønderborg

En næsten fire meter høj skulptur har fået plads på Rådhustorvet i Sønderborg – midlertidigt. Den røde skulptur forestiller det kinesiske skrifttegn for ”forår” og lægger op til de Kinesiske Dage i Sønderborg. Skulpturen er skabt af Liu Yonggang, der også står bag skulpturen ”Harmony”, som er opstillet ved Alsion. Også den er af malet stål, men bronzefarvet i stedet for rød.

Skulpturerne har været udstillet hos NordArt, Kunstwerk Karlshütte ved Rendsburg, men er nu udlånt til Sønderborg Kommune i forbindelse med, at Sønderborg markerer det kinesiske nytår med ”Kinesiske Dage” i næste uge. Faktisk indledes markeringen allerede i dag, torsdag, når Alsion er ramme om et seminar med seks oplægsholdere. Hovedtaleren er den danske ambassadør i Kina, Friis Arne Petersen, der fortæller om mulighederne på markedet i Kina, som om få år vil have verdens største økonomi.

Kunstneren Liu Yonggang er født i Genhe i det indre Mongoliet i 1964. Han har studeret på flere kunstakademier i Kina og fra 1992 til 1997 på kunstakademiet i Nürnberg, Tyskland. Han har værksteder i Songzhuang, Beijing og Berlin, og han har udstillet i hele verden, bl.a. i New York, Dresden og Macao. Hans største samlinger er i Kina, og han var bl.a. med på Shanghai World Expo i 2010.

Kinesiske Dage i Sønderborg byder på et spændende program med både fremstilling af lotusblomster, som med lys sættes på Alssund, musik og dansk, litteratur- og multimedieforedrag samt kunstudstillinger, både på Alsion og Augustiana.

Læs evt. mere HER

Kina_plakat_450.jpg