21. juni 2012

EU_plakat_C5_NY.jpg

 

Folkemøde om EU på Rønhave Plads

Sønderborg vil gerne være Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Det betyder også, at vi skal tættere på EU som demokratisk institution og engagere os mere i EU og løsningen af de aktuelle problemer, som EU står over for. Det mener Nicolae Balc, og nu inviterer han hele Sønderborg til folkemøde for at få gang i diskussionen.

Den 31. maj var 25 unge studerende fra SDU troppet op i 2017-cafeen på Rønhave Plads for at diskutere EU's fremtid med Nicalae Balc, der er rumæner, studerende på SDU i Sønderborg og frivillig medarbejder i 2017-sekretariatet i Sønderborg Kommune. Han har stiftet et forum han kalder ”We are Europe”, der går ud på at få flere til at interessere sig for og engagere sig i EU som demokratisk institution.

Nu gentager Nicolae Balc debatinitiativet og indkalder til et nyt folkemøde. Mødet holdes torsdag den 28. juni kl. 15.30 – 18.30 på Rønhave Plads foran 2017-cafeen. Denne gang har Nicolae Balc allieret sig med to professorer, der holder oplæg og deltager i debatten. Kl. 15.45 holder taler professor Dr. Hauke Brunkhorst fra Flensburg Universitet om ”Europas krise som en krise for teknokratisk politik”. Kl. 17 taler professor Dr. Gerhard Besier fra Techniche Universität Dresden om den økonomiske krise i 1920-1930 og den politiske udvikling i Weimarrepublikken. Han trækker også linjerne frem til den aktuelle krise.

 

Vi må selv tage et EU-ansvar

- Jeg håber, at der kommer rigtig mange mennesker til mødet, for jeg synes det er en vigtig diskussion. Det er tydeligt, at krisen har ført til at mange mennesker har mistet tiltroen til EU. Jeg er bange for, at EU falder fra hinanden, og at de europæiske lande opgiver sammenholdet i EU og finder egne nationale løsninger på problemerne. Det vil føre til et svagt Europa, der vil sakke agterud i forhold til resten af verden. Jeg forsøger, at få folk til at indse, at vi selv må tage ansvar for at forbedre EU som demokratisk institution, siger Nicolae Balc, der også byder på sønderjysk kaffebord til dem, der møder op til debatten.

Yderligere oplysninger hos Nicolae Balc på tlf. 6090 7695.