15. maj 2012

FolkBALTICA – en grænseoverskridende musikfestival

Årets folkBALTICA – festival, den ottende af slagsen, har præget grænselandet i den forgangne uge. Næsten 100 musikere har spillet som gjaldt det livet ved 40 arrangementer på 30 spillesteder nord og syd for grænsen.

Den officielle åbning af årets festival – og det er den 8. af slagsen – fandt sted på rådhuset i Flensborg fredag den 11. maj. Åbningstalerne blev blandt andet holdt af overborgmester Simon Faber og borgmester Aase Nyegaard og var krydret med musikalske indslag af Saturas fra Litauen, Abild fra Danmark og Strom und Wasser fra Tyskland.

Aabning_af_folkBALTICA_-_Aase_Nyegaard-2017web.jpg

- Musikkens sprog er grænseoverskridende og det er dejligt. For der er brug for at bryde grænserne ned i disse tider. Det er vi mange, der arbejder på for tiden. Vi gør det i Grænsetrekanten mellem Flensborg, Aabenraa og Sønderborg. Vi gør det i region Sønderjylland-Schlesvig. Vi gør det, når vi sammen mindes de faldne på begge sider i stormen på Dybbøl den 18. april. Og vi gør det, når vi sammen kæmper for at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Det er lige nu den største prioritet i samarbejdet hen over grænsen, sagde borgmester Aase Nyegaard blandt andet i sin åbningstale.

Årets tema er Deutschmark und Däneland - eller Tyskmark og Danland – grænser og grænsegængere. Og overskridelse af grænser er lige præcis det som folkBALTICA repræsenterer. På tværs af grænser mødes musikelskere fra landene omkring Østersøen for at opleve musikken. Læs mere på www.folk-baltica.de