10. januar 2011

FLENSBORGERE LIDT KLOGERE PÅ KULTURHOVEDSTAD 2017

Flensborgere_lidt_klogere_Neujahrsempfang_9__januar_2011_007_Gitte_m__folk__red__02.jpg
Jo, Flensburg er også en del af kulturhovedstad 2017, fortæller Gitte Bjørn-Eriksen fra 2017 Sekretariatet et par af de fremmødte.

Der var pænt med trængsel ved informationsstanden for Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig som europæisk kulturhovedstad 2017, da Flensburg søndag holdt nytårskur i Deutsches Haus.

Arrangementet samlede op mod 3000 borgere til mere end tre timer med underholdning på scenen og taler af blandt andre den afgående overborgmester, Klaus Tscheuschner, og hans efterfølger, Simon Faber, der kommer fra det danske mindretal.

Nytårskur for alle borgere blev første gang holdt i Flensborg i 1984, da byen fyldte 700 år. Dengang foregik det på rådhuset, men som årene gik voksede arrangementet, og specielt efter det for ca. 15 år siden blev flyttet over i Deutsches Haus, har flere borgere gjort det til et ritual at møde op. Det fortæller lederen af Flensburgs kulturafdeling, Thomas Frahm.

I foyeren hilser overborgmesteren personligt på så mange, som han kan nå, og her kan man møde alle de lokale politiske partier. Underholdningen hentes traditionelt også nord for grænsen, og i år var Marimba-gruppen fra Aabenraa Musikskole blandt de flere end 500 optrædende på scenen.