14. juni 2012

Borgmester_i_Flensborg_Simon__Aase_0115_concrete5.jpg

Flensburgs overborgmester, Simon Faber, og Sønderborgs
borgmester Aase Nyegaard med samarbejdsaftalen på
dampskibet "Alexandra".

Flensburg støtter Sønderborg2017 med fuld skrue

Torsdag eftermiddag underskrev overborgmester Simon Faber og borgmester Aase Nyegaard en samarbejdsaftale om kulturhovedstadssatsningen. Det er nu ganske vist, at Flensborg støtter Sønderborg2017 med kolde kontanter og kulturelle projekter og initiativer til en samlet værdi af 1 million euro.

- Det var Sønderborg, der fik den fremragende idé, at Sønderjylland-Schleswig skulle stå skulder ved skulder og sammen forsøge at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017. Vi synes det er et fantastisk projekt og er glade for at være den første by på den tyske side, der underskriver samarbejdsaftalen. Nu sejler vi på støt kurs mod titlen, sagde Simon Faber, overborgmester i Flensborg.

Tilsvarende samarbejdsaftaler er på vej fra Kreis Schleswig-Flensburg og Kreis Nordfriesland. Simon Faber kunne også berette, at den nye delstatsregering i Kiel har lavet et regeringsgrundlag, der giver fuld opbakning til den syddanske og grænseoverskridende kulturhovedstadssatsning. 

Det var en glad sønderborgborgmester, der satte sin underskrift på samarbejdsaftalen:
- Jeg er meget glad for at Flensborg nu er med som aktiv partner i vores fælles bestræbelse på at komme i hus med titlen som Europæisk Kulturhovedstad. Vi skal have fuld skrue på samarbejdet hen over grænsen, så vi kan få skabt vækst, udvikling og arbejdspladser, sagde Aase Nyegaard. 

Sønderborgs borgmester, Aase Nyegaard, benyttede lejligheden til at invitere Simon Faber og hans byrådskolleger til Sønderborg den 23. august, hvor den internationale jury besøger Sønderborg inden de træffer den endelige beslutning – Sønderborg eller Aarhus – den 24. august.

Den lille underskriftsevent fandt sted på det smukke dampskib ”Alexandra”, der ligger ud for Schiffbrücke 22 i Flensburg Havn. Alexandra er bygget i 1908 og er Tysklands ældste dampskib, der fortsat er i drift. 

Mange flensborgere er for tiden i gang med at "trykke tommelfingre" for Sønderborg2017. Det er det samme, som når vi på dansk "krydser fingre". Det er foreningen Rote Strasse, der indsamler fingeraftryk fra borgere, der bakker op om den fælles kulturhovedstadssatsning. Kampagnen hedder selvfølgelig Wir drücken die Daumen!

Borgmester_fingeraftryk_0159_concrete5.jpg