5. april 2011

FÅ SMAGSPRØVER VED FOLKBALTICA-RECEPTION I ALSION

På fredag kl. 18-19 holdes offentlig reception i Café Alsion, og her er alle velkomne til smagsprøver på musik fra kulturhovedstæder i østersøområdet.

Åbningskoncerten for den grænseoverskridende folkemusikfestival FolkBaltica holdes i Alsion på fredag kl. 20, og i den anledning er alle velkomne i cafeen i Alsion, hvor der holdes åbningsreception kl. 18-19.

rets_folkbaltica_str_i__Pigekor.jpg
Sønderjysk Pigekor, der har base i Sønderborg, optrådte i sommer i den danske pavillon ved Verdensudstillingen i Shanghai.

Ved åbningskoncerten vil flere end 80 pigestemmer lyde fra scenen, og det er stemmer fra byerne Tallinn, Umeå, Bergen, Svavanger og Sønderborg - alle byer, der enten har været Europæisk Kulturhovedstad, er det i år - Tallinn - eller gerne vil være det - Sønderborg.

I år har den grænseoverskridende FolkBaltica-festival nemlig "Kulturhovedstæder i Østersø-området" som tema, og det skyldes, at Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig søger om at blive Europæisk Kulturhovedstad 2017. Om det lykkes, bliver afgjort i slutningen af 2012.

Temaet i ansøgningen er"Kultur over grænser", og i den anledning har FolkBaltica i år flyttet åbningskoncerten og -receptionen fra Flensborg til Sønderborg.

Ved koncerten optræder to af verdens bedste pigekor: Sønderjysk Pigekor, der i sommer vandt sølv ved "verdensmesterskabet" for pigekor i Shanghai. Her gik guldet til det estiske TV's pigekor, som også medvirker ved fredagens koncert sammen med stemmerne fra den nordsvenske kvartet Kraja, norske Benedicte Maurseth med violin, Elin Furubotn samt Karl Seglem på saxofon. Grupper og solister vil optræde både hver for sig og i forskellige kombinationer.

Taler og musik

Receptionen bliver udfydt med korte taler ved borgmester Aase Nyegaard og den nye overborgmester i Flensborg, Simon Faber. Desuden taler Dr. Ekkehard Klug, der er uddannelses- og kulturminister for Slesvig-Holsten, lederen af det estiske kor, Aarne Saluveer samt den kunstneriske leder af FolkBaltica, Jens-Peter Müller.

Men det bliver ikke en reception, der drukner i taler. Der bliver også rig lejlighed til at høre musik, og skulle man få mere appetit på tonerne, så er man velkommen til at blive i cafeen og vente på åbningskoncerten kl. 20. Det er stadig muligt at købe billetter ved døren.

Billetter til denne og de øvrige FolkBaltica-koncerter, hvoraf ni er i Sønderborg-området, kan også købes på forhånd på tlf. 7442 3555 eller på www.sonderborgbilletten.dk

Læs mere om festivalen på www.folkbaltica.de