29. september 2011

EVENTYRET FORTSÆTTER - KULTURMINISTER HER KOMMER VI!

I dag er Sønderborg med Sønderjylland-Schleswigs ansøgning til Europæisk Kulturhovedstad blevet sendt med H.C. Andersen og en prinsesse af sted i en el-bil. Fredag kl. ca. 8.30 ruller en el-bil med H.C. Andersen og prinsessen frem foran Kulturministeriet, og så skal ansøgningen afleveres til kulturministeren.

2017_ansoegning_af_sted_-_hca_og_maike_i_bil_Foto_Tim_Engel.jpg
Sønderborg Kommunes el-bil med kurs mod København blev styret af prinsessen, Maike Baum, der er studerende i Sønderborg og medhjælper på 2017-sekretariatet. H.C. Andersen (Torben Iversen fra Odense) havde låst Sønderjylland-Schleswigs ansøgning forsvarligt ned i en læderkuffert. Foto: Tim Engel

Også borgmester Aase Nyegaard, kommunaldirektør Alfred Holm-Petersen, 2017-manager Else Christensen Redzepovic og flere andre vil møde op i ministeriet, men hvilken kulturminister folkene fra Sønderborg vil møde, ligger ikke klippefast.

Det er nemlig et spørgsmål, om det nye flertal i Folketinget i morgen vil præsentere en ny regering efter mange dages forhandlinger – og altså også en ny kulturminister til efterfølger for Per Stig Møller (K), der efter valget kun er fungerende. Det er i hvert fald en udbredt opfattelse, at den nye regering vil være udpeget, inden Folketinget åbner på tirsdag.

I Kulturministeriet fredag vil også Danmarks anden kandidat til titlen Europæisk Kulturhovedstad 2017 – Aarhus - møde op. Og i Bomholt Salen holdes fra kl. 9 en pressekonference, hvor både Aarhus og Sønderborg vil fortælle om deres ansøgninger, og hvor der også vil være tid til spørgsmål.

Men man vil altså allerede fra kl. 8.30 udenfor ministeriet kunne møde delegationen fra Sønderborg, der måske vil give sig til at larme, så de helt ovre på Christiansborg kan høre, at ”Udkantsdanmark” er kommet til storbyen.