2. december 2011

EU-kommissær ønsker tillykke

Androulla Vassiliou, der er EU-kommissær for uddannelse, kultur, flersprogethed, ungdom og sport, ønsker både Sønderborg og Aarhus tillykke med nomineringen og altså adgangen til finalen i dysten om at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017.

EU_kommissaer.jpg
Andrea Vassiliou. Foto: EU

- Jeg vil gerne lykønske Aarhus ogSønderborg varmt med deres nomineringer efter første rude af ansøgningen. Det udførlige arbejde, som byerne har udført for at indgive deres ansøgninger, vidner om den popularitet, som dette europæiske initiativ har opnået.

Begge byer har set de enestående muligheder, som denne begivenheder giver for deres langsigtede udvikling, ikke bare på det kulturelle plan, men også på for den socio-økonomiske og turismemæsige udvikling. Nøglen til succes er fremfor alt den europæiske dimension og borgernes aktive deltagelse. Jeg vil opfordre Aarhus og Sønderborg til at fortsætte deres bestræbelser og arbejdet med at sikre deres langsigtede udvikling gennem dette projekt.

Kommissionen oplyser i øvrigt, at udvælgelsen til anden runde i Cypern, det andet land, som er vært for Europæisk Kulturhovedstad i 2017, sker her i midten af december.