17. marts 2012

Erhvervslivet investerer i kulturhovedstad 2017

- Det er glædeligt at opleve, at erhvervslivet melder sig stærkt på banen i satsningen på at blive kulturhovedstad i 2017. Jeg finder det rigtigt positivt, at hotelbranchen har budt ind med tilsagn om ydelser på tilsammen 200.000 kr. og at Sydbank Sønderjylland Fonden har doneret 250.000 kr.

Det siger direktør i Sønderborg Erhverv og Turisme – SET Michael Willemar Svanøe, som sammen med kommunaldirektør Søren Bonde Hansen er den, som står i spidsen for at få erhvervslivet med.

- Der er tale om tilsagn i form af både overnatninger, mad og kontante bidrag. Det er hotelgruppen bestående af Nørherredhus, Comwell, Scandic, Garni, Nordals Idrætscenter og Benniksgaard, der er med. Og nu altså også Sydbank Sønderjylland Fonden. Jeg ser med optimisme frem til, at vi i den kommende tid får mange flere aftaler på plads, siger Michael Willemar Svanøe.

Ansøgningen skal afleveres 15. juni, og den europæiske jury træffer den 24. august 2012 afgørelsen om, hvorvidt Sønderborg eller Aarhus i 2017 skal være den danske kulturhovedstad. Også Cypern er i 2017 være vært for en europæisk kulturhovedstad.

- Hele ideen med at satse på at blive Europæisk Kulturhovedstad tager udgangspunkt i, at vi med "kultur over grænser" som løftestang skal skabe vækst og udvikling – og dermed sikre nye arbejdspladser, uddannelsessteder og kvalificeret arbejdskraft. Tilsagnet fra Danfoss og nu fra en gruppe af hoteller og Sydbank Sønderjylland Fonden understreger betydningen af visionen med kulturhovedstaden som en vækst- og udviklingsindsats for hele regionen, siger Willemar, som gerne modtager henvendelser fra øvrige erhvervsdrivende, som ønsker at høre mere om mulighederne for at støtte kandidaturen.