14. marts 2011

EN SØNDERJYSK AFTEN FOR KULTURHOVEDSTADEN PÅ CHRISTIANSBORG

En_snderjysk_aften_Kulturhovedstad_04_mini.jpg

Simon Faber, forrest, og dernæst Stephan Kleinschmidt repræsenterer de nye og afspændte tider i grænselandet. De er henholdsvis dansksindet overborgmester i Flensborg med udgangspunkt i det danske mindretal og kulturudvalgsformand i Sønderborg med udgangspunkt i det tyske mindretal. Foto: Per Gudmann


Sønderjyske Allgemeine og Grænseforeningen holder torsdag et fyraftensmøde på Christiansborg, hvor det fælles projekt at gøre Sønderborg til Europæisk Kulturhovedstad 2017 præsenteres.

Sønderborgs kulturudvalgsformand, Stephan Kleinschmidt fra det tyske mindretal, og Flensborgs nye dansksindede overborgmester, Simon Faber, vil sammen præsentere kandidaturen Sønderborg med Sønderjylland-Schleswig som Europæisk Kulturhovedstad 2017, på torsdag på Christiansborg.

Det sker ved et fyraftensarrangement, som holdes i samarbejde mellem Grænseforeningen og Sønderjyske Allgemeine, som er en uformel sammenslutning af tidligere og nuværende sønderjyske folketingsmedlemmer samt journalister og andre fra Sønderjylland med daglig gang på Christiansborg.

I både Danmark og Tyskland arbejder man for, at Sønderborg bliver valgt til Europæisk Kulturhovedstad 2017. Sønderborgs kandidatur er blevet til i samarbejde med Region Sønderjylland-Schleswig under overskriften ”Kultur over grænser". Byen og regionen vil på baggrund af sin historie, sine nationale mindretal og erfaringer med grænseoverskridende samarbejde i et tosproget miljø markere sig som Europas førende grænseoverskridende kulturregion og dermed være et flagskib for Danmark i spørgsmål om kulturmøde i et globaliseret samfund.

Formanden for Sønderjysk Allgemeine, Jesper Petersen,SF, byder velkommen til mødet, som holdes kl. 16-18.30 i SF's gruppeværelse. Og inden Stephan Kleinschmidts og Simon Fabers præsentation har formanden for Grænseforeningen, Finn Slumstrup, et indlæg.

Herudover deltager på denne dag øvrige medlemmer af Folketinget og repræsentanter fra Sydslesvig og Sønderjylland.