7. juni 2012

Dyrskuegæster var enige om at provins er cool

Med temaet ”Countryside Metropolis” havde kulturhovedstaden fået en særlig invitation til at være med på Det Sønderjyske Fællesdyrskue i Aabenraa i forrige weekend. Her konkurrerede 2017’s stand med informationer om byggekrav, landzoner og landbrugsmaskiner om de besøgenes opmærksomhed.

- Det gik bare rigtig godt. Vi fik delt alle vores flag, badges og stresshjerter ud, og folk var bare positive, fortæller Gitte Bjørn-Lüthi, projektkoordinator i 2017. Blandt især de unge var der bred enighed om, at det ER cool at bo i Sønderjylland, og badges med sloganet ”Provincial is cool” blev revet væk.

2017_til_fllesdyrskue-web.jpg
Midt mellem de store landbrugsmaskiner lykkedes det S2017 at fange dyrskuegæsternes opmærksomhed.

Formand for kultur- og erhvervsudvalget i Sønderborg Stephan Kleinschmidt var inviteret som hovedtaler til dyrskuefrokosten, for at fortælle om 2017-satsningen og temaet ”Countryside Metropolis”.

- Vi er godt på vej til at nå et mål, som nogen egentlig havde afskrevet som umuligt at nå. Ved at sætte kulturen i højsædet og udvikle kreativiteten, bliver den landlige metropol et attraktivt alternativ til storbyerne, hvor den moderne familie har noget interessant at give sig til i fritiden, og hvor de kreative og innovative unge har lyst til at slå sig ned, sagde Stephan Kleinschmidt i sin tale.

Han sluttede sin tale med at takke de sønderjyske kommuner og tyske samarbejdspartner for deres engagement i projektet.

- På dyrskuet fik vi bekræftet vores fornemmelse af, at der er opbakning til projektet – både fra landbruget, politikere og andre, der var med til frokosten. Alle venter lige som os med spænding på, om vi vinder, siger Stephan Kleinschmidt ovenpå weekendens dyrskuebesøg.