10. juli 2012

Det sagde gæsterne i Bruxelles om S2017-kandidaturen:

- Sjovt, originalt og perspektivrigt. Sådan lød vurderingen fra gæsterne, da S2017 præsenterede kandidaturen til Europæisk Kulturhovedstad ved en reception i Bruxelles i Det Syddanske Bruxelles-kontor og i Hanse-Office.

Brux_vox_stephanie_3_kvinder_482_PSF_1454_Patricio_Soto.jpg

Stephania Panaitescu, fra Rumænien og ansat ved det rumænske EU-kontor, gift med en tysker. Til reception med sin datter Lena Paula og sin mor, Petronella:
- Det er en stor, stor udfordring, Sønderborg har taget op. Det er et stort arbejde, og jeg håber for jer, at det belønnes. Jeg synes, der er præsenteret nogle sjove ideer – både med perspektiv ud i fremtiden og som måske kan bruges i andre grænseegne eller områder uden store byer. Jeg glæder mig til at følge den videre kandidatur.

 

 

brux_vox_Lars_F._lyshret_mand_200_IMG_1080_Patricio_Soto.jpg

Dr. Lars Friedrichsen, souschef i Hanse-Office i Bruxelles:
- Jeg synes, det er en spændende kandidatur fra et område, der har fantastisk meget at byde på. Jeg kommer selv fra Nordfriesland, og selv om det her i Bruxelles er Hamburgs interesser, jeg arbejder for, så synes jeg, at det netop er mødet mellem land og by, der skaber en spændende metropol. Jeg synes, det er flot, at Sønderborg og Sønderjylland-Schleswigs kandidatur i den grad sætter fokus på det gode samarbejde over grænsen og på kvaliteterne på landet. Jeg ønsker kandidaturen al mulig held og lykke.

 

Brux_vox_Isabell_Dahms_ung_kvinde_IMG_1083_Patricio_Soto.jpg

Isabell Dahms, i studiejob i Bayerns regionskontor i Bruxelles. Kommer fra lille by ved Hannover i Tyskland, læser international business i London, hvor hun bor med sin danske kæreste:
- Det er et interessant, globalt tema, Sønderborgs kandidatur sætter fokus på. Jeg er selv født i en lille by, hvor befolkningstallet for et par år siden var blevet så lavt på grund af fraflytning, at skolen lukkede. Det er virkelig godt, at Sønderborg tager fat på at synliggøre kvaliteterne på landet, så landsbyerne ikke affolkes helt – mens byerne bliver endnu større og mere stressede. Jeg håber, I vinder og finder en model, som hele Europa kan lære af.

 

 

Brux_vox_Stub-par_PSF_1427_Patricio_Soto.jpg 

Hr. og fru A.S. Strub bor i hhv. Bruxelles og München. Hr. Strub, der er honoreret generaldirektør ved Europa-Kommissionen, og fru Strub mødte hinanden i Odense for mange år siden. Fru Strub kommer oprindelig fra det danske mindretal i Flensburg.
- Jeg er meget overrasket over denne kandidatur. Jeg husker jo tydeligt Sønderborg fra for mange år siden, da jeg besøgte min mor dér. Jeg syntes, det var en lille by sammenlignet med Flensburg. Tænk, at den nu arbejder med denne ambitiøse plan. Men både som medlem af et mindretal og som et internationalt menneske synes jeg, det er meget fint. Jeg ønsker jer held og lykke.

 

 

Brux_vox_Cumer_stephano_PSF_1417_Patricio_Soto.jpg

Cumer Stefane, fra Italien og ansat i Europa-Kommissionen:
- Jeg synes, at kandidaturen med Countryside Metropolis er meget original. Normalt, når jeg tænker på en Europæisk Kulturhovedstad, tænker jeg på en større by og ikke på provinsen. Men I nogle tilfælde kan provinsbyer godt have gode nye ting at vise frem.

 

Brux_vox_Caroline_privat_PSF_1440_Patricio_Soto.jpg

Caroline Privat, der kommer fra Bremen, Tyskland, hvor hun arbejder i økonomi-, erhvervs- og havneministeriet:
- Jeg var meget overrasket over at høre om projektet med Grise-Tango, og jeg tænker på, om dyrene vil synes om det. De er selvfølgelig intelligente dyr. Men jeg er selv danser, og det er nok derfor, at det fik mig til at lytte. Men det virker som om, at det er et af flere mindre projekter, der er skræddersyet til jeres plan om at skabe ændringer. Det er interessant.

 

Læs også:

Sønderborg2017 gør fremstød i Bruxelles og Strasbourg

Dansk Europa-politiker: Den grise-tango skal jeg se

Europa-politiker ser potentiale i grænselandet

S2017 holdt dansk-tysk Tour De Chambre i Bruxelles

EU-kulturpolitiker: Selve ansøgningen til Europæisk Kulturhovedstad giver værdifulde byggesten