7. juni 2011

DET BLIVER BLÅT PÅ RAMBLA SØNDERBORG

Rambla_logo.jpg

Torsdag aften er der lagt op til en blå folkefest langs Sønderborgs strandpromenade med aktiviteter, koncert, konkurrencer og skulptur-afsløring. Ramblaen får aktiviteter hver torsdag sommeren igennem, og med tiden får den inventar, der inspirerer til nye kulturmøder - et projekt helt i kulturhovedstadens ånd.

Blå mennesker vimrer omkring, blå skupturer bliver skabt på stedet, The Blue Van spiller. Hele torsdag aften bliver der ekstra meget liv på Sønderborgs strandpromenade, for her åbnes Rambla Sønderborg, der også kaldes "verdens længste scene".

Strandpromenaden mellem Sønderborg Slot og lystbådehavnen er i forvejen en strækning, hvor mange borgere gerne slentrer en tur og nyder udsigten og vandet, men nu sørger kommunen for, at turen kan blive endnu mere inspirerende med mulighed for aktiviteter og lege undervejs - helt ude fra Sønderskoven.

Der findes allerede en plan for, hvordan strækningen efterhånden kan blive udstyret med belysning og forskelligt inventar til aktiviteter, men i første omgang er alle områdets foreninger inviteret til at skabe liv på strækningen, og projektgruppen for ramblaen vil så lytte til de ønsker, brugerne kommer med.

Vision til kulturhovedstad

Ordet "rambla" er arabisk og betegner en stærk strøm. Målet er nemlig, at ramblaen bliver et sted, hvor rigtig mange af kommunens borgere kommer, og hvor nye kulturmøder opstår. Dermed er ramblaen et projekt, som naturligt kobles ind i Sønderborg med Sønderjylland-Schleswigs ansøgning om at blive Europæisk Kulturhovedstad 2017.

Rambla_2.jpg

På tordag kl. 19 åbner borgmester Aase Nyegaard festen ved Idrætshøjskolen for enden af Friheds Allé, hvor også Sønderborg Garden spiller. Hele festen flytter langsomt i retning af slottet, hvor den kulminerer kl. 20.30-21.15, når bandet The Blue Van spiller. Og lige inden koncerten vil formanden for kultur- og erhvervsudvalget i Sønderborg Kommune, Stephan Kleinschmidt, give en kort status på kulturhovedstads-visionen.

Undervejs bliver der hele tiden oplevelser som afrikansk trommedans, blåt fyrværkeri til dagslys, parkour-artisteri og meget mere. Blandt andet afsløres en ny skulptur af Jun-ichi Inoue. Skulpturen er af sten, den er til at sidde på, og den bliver stående, mens de blå skulpturer, der bygges op ved åbningen, er til at tage ned igen.

Der vil være blå efterskoleelever med kæmpe, blå heliumballoner, og ved starten uddeles til gæsterne 1000 almindelige balloner, der alle indeholder et lod, hvor man kan være heldig at vinde en cykel, koncertbilletter fra blandt andre Kultur i Syd og T-shirts eller indkøbsposer med kulturhovedstadens logo.

Torsdage med sommerdans og aktiviteter

Sommeren igennem vil der hver torsdag aften være aktiviteter på rambla-strækningen. Det gælder 16., 23., og 30. juni, 7., 14., 21., og 28. juli samt 4. og 12. august - bemærk, at det i uge 25 er flyttet til om tirdagen, da det ellers falder sammen med sankthansaften. Hver gang på Søndertorv holdes "Sommerdans" på - forskellige dansegenrer, hvor man kan hoppe ind og være med, og forskellige foreninger stiller op med deres aktiviteter.

Interesserede foreninger og andre med ideer til aktiviteter er velkomne til at henvende sig til projektleder Brian Christensen på tlf. 8872 5548, e-mail: bchn@sonderborg.dk