22. april 2011

DANSK-TYSK BØRNEKUNSTFESTIVAL HAR BIDT SIG FAST

Brnekulturfestival_har_bidt_sig_fast_Fernisering_2_KOMP.jpg
Fernisering efter tørresnorsprincippet.
Brnekulturfestival_har_bidt_sig_fast_Fernisering_1_KOMP.jpg
Andyop gav et par numre og børnene rappede tekster, de selv har skrevet.

Blandt påskens talrige kunstudstillinger i Sønderborg-området kunne man langfredag komme til fernisering for den sjette dansk-tyske børnekunstfestival på Sønderborg Slot. Ditto fernisering holdes 8. maj på Schiffahrtsmuseum i Flensborg. Selv om man ikke har lært sprog nok til at tale sammen, kan man godt skabe noget sammen og have det sjovt.

Det har eleverne fra 4.-6-klasserne på tre danske skoler og tre tyske skoler i de seneste uger erfaret, og langfredag kunne man se de konkrete resultater i Riddersalen på Sønderborg Slot. Her var der fernisering på den dansk-tyske børnekunstfestival, som blev holdt for sjette år i træk og dermed for alvor har bidt sig fast som begivenhed.

I år har de danske skoler været over grænsen, hvor de sammen med tyske elever har tegnet og malet ud fra temaet Comix - altså tegneseriekunst.  Det er sket under vejlening af de to professionelle kunstnere Rick Towle og Johannes Caspersen, der bor i henholdsvis Danmark og Tyskland.

Eleverne har også arbejdet med rapperen Andyop og har skrevet deres egne tekster, som nogle af dem rappede ved ferniseringen.

Formanden for kultur- og erhvervsudvalget i Sønderborg, Stephan Kleinschmidt, holdt åbningstale, hvor han ikke glemte at nævne Sønderborg med Sønderjylland-Schleswigs bestræbelser på at blive Europæisk Kulturhovedstad i 2017 - et projekt, der i høj grad tager udgangspunkt i samarbejde som netop børnekunstfestivalen.

Kunsten er grænseløs

- Kunst er et universelt sprog. Det er en udtryksform, der ikke kender til grænser. Kulturmødet kan være med til at knytte bånd. Det er her i grænselandet, kulturen er forpligtende. Det er her, den kan vokse. Kulturmødet er vedvarende og givende, sagde Stephan Kleinschmidt, inden der blev budt på kølig saftevand og hvidvin, og alle de fremmødte børn blev inviteret til at male løs i en workshop.

For at også det tyske publikum skal have nem adgang til udstillingen, holdes en ny fernisering søndag 8. maj kl. 11-14 på Schiffahrtsmuseum i Flensborg.